Пилот нае геймър да кара вместо него

Пилотът от Формула Е Даниел Абт си навлече неочаквано големи проблеми с несериозното си отношение към виртуалната версия на надпреварата. 27-годишният германец наел професионален геймър да го замести в онлайн играта, но бил разкри от колегата си Стофел Вандоорн.

Беше замислено като шега, не съм искал за себе си нещо, постигнато от друго – оправда се Абт, чиято кола геймърът успял да добута до третото място. - Говорих си с момчето и стана въпрос дали той би се справил добре срещу истинските пилоти. Искахме да създадем интересна история. Виртуалните състезания не са кой знае колко сериозна работа. Всеки караше както си иска, имаше много инциденти, бъгове. Това не бяха истински професионални гонки.“

Шегата на пилота обаче не се стори смешна на ръководството на Формула Е, което му наложи глоба от 16 500 евро. По-тежките последствия дойдоха от тима му „Ауди“, който направо го уволни. Не помогна и 15-минутното видео, с което Абт се извини на отбора, семейството, приятелите си, спорта и УНИЦЕФ.

Коментари

Задължително поле