Пинчер почина от инфаркт след отвличане, съдят похитителя

Необичаен съдебен казус в Пловдив - 35-годишен мъж е подсъдим заради похищение на куче. Домашният любимец починал от инфаркт след преживения стрес при отвличането. Крадецът на 5-годишиня пинчер е заплашен от 8 години затвор, защото кражбата се оказва рецидив, съобщава БТВ.

Малкото кученце Джери се родило с порок на сърцето, но грижите и любовта на стопаните му давали сили да се бори с болестта. До януари тази година Джери бил щастливо куче, което почти спряло лекарствата за аритмия.

„Бяхме с намалени медикаменти, тъй като той беше в много добро състояние", сподели собственичката на кучето Евгения Йочева.

Джери изчезнал мистериозно от каишката си, докато стопанинът му пазарувал в кварталния магазин.

Похитителят на кученцето е заснет от близка камера за видеонаблюдение. Днес Иван Димитров не изпитва угризения.

Той обясни, че е взел кученцето, защото го видял навън на студа и го прибрал да се стопли. После жена му предложила да го пуснат да се продава в интернет.

Ден след похищението обява със снимката на Джери се появява в сайт за продажби. Кученцето е продадено на семейство от Пловдив, което не подозира измамата. Силният отзвук в социалните мрежи и множеството снимки на Джери скоро разкриват истината за неговия произход.

За кучето семейство Трекови са дали 130 лева, парите били на детето им, за което било кучето.В крайна сметка кучето е върнато на собствениците му, но парите не са.

Пет дни след завръщането в дома си Джери умира. Ветеринарен лекар констатира, че причина за смъртта е силният стрес, който се е оказал пагубен за сърчицето на пинчера.

Похитителят на Джери е осъждан многократно за кражби. Семейство Йочеви са решени да заведат и граждански иск срещу него, за да послужи за назидание на всички крадци на домашни любимци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право