Пирин бе жесток към Алберт и компания

Алберт Попов не дочака мечтаното завръщане пред родна публика на най-високо ниво. Най-добрият ни скиор вдигна на крака публиката на Бъндеришка поляна с първото си участие на Световна купа в алпийските дисциплини в коронния си слалом, откакто е сред водещите в света.

В големия ден Пирин се оказа жесток към гостите сисъстезатели, организатори и публика. Няколкото топли дни бяха последвани от силни пориви на вятъра, които донесоха дъжд. Това направи пистата изключително тежка и чувствително повлия на резултатите. Още в първия манш се натрупаха огромни разлики, въпреки че асовете все пак успяха да покажат класата си. Клеман Ноел (Франция) взе аванс от 27 стотни пред Тимон Хауган (Норвегия), а на 0,38 секунди се движеше Хенрик Кристоферсен (Норвегия). Никой от останалите обаче не успя да се вмести в рамките на секунда от лидера, 15-ият изостана на почти 3 сек, а най-очакваният на пистатаАлберт, зае 22-о място с пасив от 3,59 сек.

Времето обаче продължи да се влошавадъждът, примесен с мокър сняг, трупаше обилно върху трасето, но не снежната покривка на пистатаАлберто Томба“, нито недотам гъстата мъгла, станаха причина за прекъсването на състезанието. Оказа се, че видимостта на скиорите се влошава непрекъснато, тъй като парцалите сняг се лепят на визьорите и буквално ги заслепяват точно пред резките завои. Така след 31 спуснали се по пистата и само двама отпаднали журито сложи надпреварата напауза“. А след още десетина минути в чакане на условия да се подобрят, бе взето тежкото решение слаломът да бъде анулират, тъй като нямаше как цялата програма, включваща и втори манш, да бъде изпълнена така, че да даде възможност за честно състезание за всички.

Така уикендът под връх Тодорка завърши в минорно настроение, като всеобщо бе разочарованието, че Алберт Попов не успя да се възползва от домакинското предимство. Асът ни проведе стратегически първия манш с намерението да си осигури изгодна позиция за атака на челните места във втория.

Въпреки лошото време, трибуните на Бъндеришка поляна останаха пълни до неговото каране, но скоро след това присъстващите вече не смееха да разчитат на дъждобраните. А да посрещне Попов след финала бе дошъл и президентът Румен Радев. Преди това държавният глава се срещна с президента на Международната ски федерация (ФИС) Йохан Елиаш и шефа на родната централа Цеко Минев, както и с кмета на Банско Стойчо Баненски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт