Пиронкова за четвъртфинала на US Open: Това беше един от най-хубавите моменти в кариерата ми

Цветана Пиронкова говори пред медиите на виртуална пресконференция след четвъртфиналния си мач на Откритото първенство на Съединените щати. Българката говори за двубоя със Серина снощи, оцени представянето си в Ню Йорк и говори за мястото на турнира от Големия шлем в кариерата ѝ.

„Определено в първия сет, мисля че контролирах мача. Правех всякакви удари и всичко ми вървеше. Но знаете ли, очаквах че това няма да продължи вечно (усмихва се). Очаквах, че тя ще опита различни неща и ще вложи повече сила в ударите си, както и стана.

Нейният сервис, очевидно е невероятно оръжие от гледна точка на тениса. Във втория сет тя имаше много по-малко непредизвикани грешки, а в третия сет изобщо нямаше грешки.

Аз през цялото време опитвах различни неща, но е много трудно да устоя срещу такава сила. Не съм сигурна колко мили в час беше нейното подаване, но в един момент го почувствах като бомба. Не знам колко аса е направила, но бяха доста.

Мисля, че опитах всичко. Разбира се, имах шансовете си и във втория сет, когато пробих. Сервисът ми не се държа толкова добре тогава. Но в същото време също започнах да се чувствам малко уморена. Все пак се борих до края на мача“, обясни пловдивчанката, която на 13 септември ще навърши 33 години.

Пиронкова беше попитана дали вече е по-известна в България от Григор Димитров и дали е очаквала да изиграе такъв страхотен турнир.

„Е, идвайки тук, изобщо нямах очаквания (усмихва се). Просто бях щастлива, че имам тази възможност. Разбира се, имах съмнения в първия си мач, но нещата започнаха да работят добре за мен. Играх добре. Чувствах се добре. Чувствах се уверена. Затова направих всичко възможно, за да използвам максимално тази възможност и да се опитам да стигна възможно най-далече и мисля че свърших добра работа.

Що се отнася до известността в България, мисля, че и двамата (с Григор) вече сме доста разпознаваеми. Хората ме познават и от преди. Така че не се опитвам да сравнявам“, коментира Цвети.

Тя беше наречена „един от най-големите посланици на тениса в България“ и беше попитана какво е посланието ѝ към родните фенове.

„Предполагам, че посланието би било винаги да вярваш в себе си, защото всъщност това е най-важното. Когато влезете в мач, всички са подготвени физически, но тогава, смятам че мачът се решава от психическата част. В това трябва да сте наистина подготвени. Вяра в себе си, много работа, много отдаденост, разбира се, предполагам, че това е добра комбинация (усмихва се).

Пиронкова беше запитана дали четвъртфиналът на US Open е най-големият успех в кариерата ѝ заради това, че е постигнат, когато е станала майка и че беше напълно неочакван.

„Определено това е един от най-хубавите моменти в кариерата ми, но, знаете ли, не се опитвам да ги сравнявам, защото преди това имах и други много силни моменти като полуфинала в Уимбълдън, като титлата в Сидни, като четвъртфинала в Уимбълдън и „Ролан Гарос“.

Така че това е едно доста дълго пътуване и беше невероятно. Все още е. Просто се чувствам привилегирован да бъда тук и да мога да играя любимия си спорт на такава голяма арена. Така че е невероятно“, каза българката.

Тя коментира и очакванията си оттук нататък след четирите победи в Ню Йорк.

„Очаквания“, да, това е специална дума, която всъщност не харесвам. Така че предполагам, че след този турнир ще има повече очаквания към мен, със сигурност, но независимо дали съм си ги поставила или не, мисля, че нямам такива.

Ще се опитам да не го правя, защото със сигурност знам, че това, което ми помогна тук, е просто да изляза на корта и да се опитам да се насладя колкото се може повече и да играя най-добрия си тенис без напрежение. Надявам се да се опитам да продължа да го правя“, допълни Цветана Пиронкова.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт