Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя

Празнуваха бабинден с водосвет и ритуално миене на ръцете на лекарите в Дебелец На тържеството присъства 73-годишната Ана Тошева, която се слави като най-опитната акушерка

Франция отхвърли британска идея за мост през Ламанша

Учреден е Съветът на учените към министъра на околната среда и водите

Чешкият парламент свали депутатския имунитет на премиера Андрей Бабиш

Кое име липсва в разследването на bTV за детските градини? Лидер на „Да, България!“ записал децата си в детска градина в нарушение на правилата, партията се отплаща с подкрепа на Мариана Иванова

Николина Ангелкова: Над 61% от чуждестранните туристи у нас идват от страните от ЕС

Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Обновяват улици и паркове в Шумен за 7,2 млн.лв.

Писатели говорят с 3000 деца чрез книгите

С над 3000 деца от 30 училища във Варна ще се срещнат наши и чужди писатели, художници и влогъри в започналия срещу 1 юни фестивал „ВарнаЛит-2017“.

„Най-големият проблем е, че има разпад на разговарянето.Децата имат желание да се разговаря с тях и ние ще го направим чрез книгите. Този фестивал създава една друга, невидима библиотека. Идваме тук за каузата, че четенето е ценност“, каза писателят Георги Господинов при представяне на уникалния за страната формат. Инициативата за създаването му е на писателя Захари Карабашлиев, осъществяването му е с подкрепата на община Варна и  се вписва в събитията на „Варна-Европейска младежка столица 2017“.

Писателите, които ще се срещнат с варненските ученици и техните родители, са Георги Господинов, Теодора Димова, Илиян Любомиров, Константин Трендафилов, Юлия Спиридонова, Неделчо Богданов, Димитър Петров, влогърите Емил Конрад, Стан. С децата ще разговарят още Стефан Пастис /САЩ/, автор на хитовата поредица „Тими Провала“, и Сали Грийн /Великобритания/, автор на поредицата „Полулош“. Освен това варненската публика ще има възможност да се включи в директни видеовръзки с още трима чуждестранни автори.

Четенето започва още от самото раждане на детето, казва Вал Стоева от фондация“Детски книги“, която дава 9 1/2 съвета за отглеждане на читатели. Според нея ролята на бащата е много важна според всички световни изследвания. „Когато майката чете, тя задава повече учителски въпроси, защото стремежът й е да научи детето на всичко. Когато бащата чете, той няма тази обремененост и помага за развиване на въображението и абстрактното мислене на детето“, посочва Стоева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.