На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Писатели и влогъри щурмуват училищата край морето Варна е новият литературен пристан на България

Варна посреща с уникални литературни празници Международния ден на детето. Този път писатели и влогъри с книги и идеи ще щурмуват училищата край морето.

В клас ще влязат и автори на илюстрации, графити-артисти, както и анимационни, и приказни герои. Варна не е културна периферия, ще стане новият литературен пристан на България, обяви известният белетрист и драматург Захари Карабашлиев, инициатор на „Варна Лит 2017“.

Идеята се осъществява от община Варна и се вписва в събитията на Европейска младежка столица. В литературния десант от 31 май до 3 юни ще се включат над 25 от най-добрите наши и чужди съвременни автори. Сред тях са Георги Господинов, Теодора Димова, Илиян Любомиров, Константин Трендафилов, Юлия Спиридонова, Неделчо Богданов и Ал Торо, Димитър Петров-създателят на проект „Златната ябълка“, влогърите Емил Конрад, Стан, варненските творци Елена Владова и Нуша Роянова и др.Световноизвестните писатели Сали Грийн, автор на поредицата „Полулош” (Великобритания) и Стефан Пастис, автор на хитовата поредица за деца „Тими Провала” (САЩ) са специални гости на Варна Лит 2017.

Освен четене и дискусия в клас с живите автори на любими книги, учениците ще излязат от школата и от Фейсбук, за да участват в ателиетата на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“, партньор в проекта. Думите свързват всички изкуства и за това ще има танци, хорови изпълнения, дори съвместни участия на герои от приказките заедно с рок музиканти, каза още Захари Карабашлиев.Идеята е началото с празниците, посветени на четенето, да се превърнат в ежегоден литературен фестивал.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.