Писателят Ерик Уайнър и двама шефове на телеграфни агенции гледаха концерт в търновско читалище

Музикалната изява бе на на групите „Спейс” и „Таланти”

Световноизвестният журналист, писател и пътешественик Ерик Уайнър и генералните директори на Българската телеграфна агенция Максим Минчев и на азербайджанската AZERTAC Аслан Асланов гледали концерт на рок-група „Спейс” и на детското вокално студио „Таланти” във Велико Търново, научи "Труд".

Височайшите гости се впечатлили от съвместната музикална изява на двете формации, която била в камерния салон на Народно читалище „Искра” в старата столица. Ерик Уайнър дори толкова се заинтригувал от изпълнението, че снимал изпълнителите на сцената. Той и двамата шефове на телеграфни агенции били поканени на концерта от издателя и собственик на ИК „Фабер” Нейко Генчев, който е изявен музикант и е един от създателите на група „Спейс”.

Интересното е, че във формацията свирят, пеят и се забавляват преподавателят по психология във ВТУ проф. Минко Хаджийски, неговият син и общински съветник Деян Хаджийски, бизнесменът и производител на колбасарски изделия Иван Стефанов, известният дизайнер Атанас Парушев и Христо Павлов, който е експерт „Връзки с обществеността“ в старата столица.

Страстта към китарата и хубавата музика обединява три поколения Хаджийски. Синът на Деян Хаджийски пък пее в детската музикална формация „Таланти”.

„Беше много хубав концерт и беше изненада за гостите, както и за присъстващите в залата. Забавлявахме се и се радваме, че такива именити хора влязоха в читалище „Надежда” и присъстваха на наша изява”, коментира пред „Труд” Нейко Генчев.

Коментари

Задължително поле