Писателят на бестселъри Дмитрий Глуховски се включва във "Варна лит 2019"

Дмитрий Глуховски е едно от международните имена, които ще подкрепят детско-юношеския литературен фестивал "Варна Лит", чието трето издание ще се проведе от 29 май до 1 юни.

Авторът на поредицата „Метро 2033“, вдъхновила популярната компютърна игра, на романите „Бъдеще“, „Текст“ и сборника „Разкази за родината“, е първият обявен писател, който ще застане зад инициативата и ще се включи в специален панел, посветен на връзката между литературата като отзвук на политическата действителност, в която живеем, съобщи екипът на "Варна Лит".

Очаква се във фестивала да се включат светоизвестни писатели, а България ще бъде представена от над 15, сред които и знакови варненски творци. През 2019 г. ще бъде за първи път връчена националната награда "Димитър Димов".Вече стартира ученически конкурс на тема"Малки и големи семейни истории, който насърчава подрастващите да се поразровят в собствената си родова памет и да намерят интересното, значимото, забавното.

За първа година във фестивала ще бъде включено и късометражно кино, ще има много работилници, пленери, срещи в класните стаи, както и концерт на плажа.

С над 4000 посетители и 60 срещи в и извън класните стаи „Варна Лит“ 2018 г. затвърди статута си на уникално по рода си артсъбитие, обединяващо образователни и културни инициативи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони