Писателят Фредерик Бегбеде идва във Варна

Световноизвестният френски писател и сценарист Фредерик Бегбеде ще бъде специален гост на първото издание на фестивала за драматургично писане за сцена и екран „From Page to Stage“.

Авторът на "Любовта трае три години", на сборника от новели "Разкази под екстази" и на най-прочутия си роман "9.99 лв" ще чете лекция, която освен за участниците, ще бъде отворена и за широката публика.

Фестивалът се повежда по проект на сдружението "Варна -Европейска младежка столица" между 28 юни и 1 юли. Артсъбитието е насочено към млади творци от 16 до 30 г.,за да провокира интереса им и уменията им в сферата на драматургията.

Участниците ще работят по свои текстове с изявени театрали и киноведи, за да направят свои сценарии и да ги продуцират. Свои мастър-класове ще проведат Теодора Димова, Явор Гърдев и Димитър Коцев-Шошо. From Page to Stage се осъществява с официалната подкрепа на Община Варна като част от програмата на “Варна – Европейска младежка столица” 2017.

Участието е безплатно, като кандидатите пращат свои текстове до 9 юни, а официалната селекция ще бъде обявена на 19 юни, съобщиха от пресцентъра на сдружението " ЕМС-2017"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура