Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Писателят Фредерик Бегбеде идва във Варна

Световноизвестният френски писател и сценарист Фредерик Бегбеде ще бъде специален гост на първото издание на фестивала за драматургично писане за сцена и екран „From Page to Stage“.

Авторът на „Любовта трае три години“, на сборника от новели „Разкази под екстази“ и на най-прочутия си роман „9.99 лв“ ще чете лекция, която освен за участниците, ще бъде отворена и за широката публика.

Фестивалът се повежда по проект на сдружението „Варна -Европейска младежка столица“ между 28 юни и 1 юли. Артсъбитието е насочено към млади творци от 16 до 30 г.,за да провокира интереса им и уменията им в сферата на драматургията.

Участниците ще работят по свои текстове с изявени театрали и киноведи, за да направят свои сценарии и да ги продуцират. Свои мастър-класове ще проведат Теодора Димова, Явор Гърдев и Димитър Коцев-Шошо. From Page to Stage се осъществява с официалната подкрепа на Община Варна като част от програмата на “Варна – Европейска младежка столица” 2017.

Участието е безплатно, като кандидатите пращат свои текстове до 9 юни, а официалната селекция ще бъде обявена на 19 юни, съобщиха от пресцентъра на сдружението “ ЕМС-2017″

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.