Пистите в Банско готови, утре пускат скиорите

Официалното откриване на ски сезона в Банско е на 17 декември, но още от утре любителите на забавленията сред снега могат да се наслаждават на пистите под връх Тодорка. Дни след първия сняг курортът започва работа на пълна пара, съобщи Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата „Юлен“, която е концесионер на ски зоната.

„Времето е изключително благоприятно и всички оръдия са включени, фабриката за сняг работи перфектно - добави Обрейков. - За четвърти път Банско получи наградата най-добър ски курорт в България и топ 25 в света. Сега ще се наложим и в сноуборда, след като организирахме пет Световни купи в алпийските ски. Очаквам отново да се представим добре.“

Обрейков уточни, че управата на курорта ще се постарае състезанията за Световната купа да не нарушат много обичайния туристически сезон. Паралелните състезания са на писта „Алберто Томба“, а бордъркросът ще е на писта „9А“, която се намира вдясно от „Томба“. Малко преди големия уикенд тези писти и още две тренировъчни ще бъдат затворени за туристи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт