Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Питат проф. Денков за училищата с национално значение

Вече бившите депутати Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев внесоха в Министерство на образованието искане по Закона за достъп до обществена информация относно проблема с училищата с национално значение. С него те още в първия работен ден на служебния министър проф. Николай Денков настояха да предприеме мерки относно неизпълнени законови изисквания от предходния кабинет и статутът им да бъде запазен.

Тримата посочват, че училищата с национално значение по силата на стария образователен закон е следвало да бъдат утвърдени и по силата на Закона за предучилищното и училищното образование още до 1 ноември 2016 г. Списъкът е трябвало да бъде гласуван от Министерски съвет по предложение на министър Меглена Кунева, но до края на мандата й такъв списък не беше изготвен.
Именно заради пропуска към момента не е известно какъв точно е статутът на националните училища, посочват Славов, Димитров и Андреев, които вече са част от “Нова република”.

Като „оправдание“ за неспазената законова разпоредба от МОН са отбелязали несъответствие с подзаконова разпоредба, която те самите са издали. Именно заради това нежелание на министерството да се съобрази с волята на законодателя представителите на “Групата за натиск” изразяват безпокойство.

“Много е важно хората, които претендират да защитават определени обществено значими каузи, постоянно да намират начин да ги поставят в дневния ред на обществото. Затова и с колегите от “Групата за натиск”, макар да бе разпуснато 43-то НС  и да нямаме на разположение парламентарния контрол, в петък като граждани и по реда на ЗДОИ привличаме вниманието на новия министър към този изключително важен проблем”, обясни пред “Труд” Петър Славов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Тиа от Всичко разбират.Димитров; каза аз като се явя в списък на партиа и тя печели бре….бре бре обиколил всички партии гласуваите за мен бреи а ма юнак даите да гласуваме за Димитрова.

  2. Омръзна ли сте на всички,хайде изчезнете в дън гори Тилилейски и не се появявайте никога,наглеци.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.