Питат Цветанов жена ли ще е кандидатът на ГЕРБ за президент. Той: Меркел зле ли се справя

Нашата цел е правителството и местната власт да работят спокойно. Ако бяхме издигнали кандидатурата си за президент преди три месеца, парламентът нямаше да може да свърши това, което направихме досега. Местната власт нямаше да работи с този ентусиазъм и с тази добра координация с изпълнителната власт, защото в една кампания не всички партии работят в интерес за развитието на регионите.

Това каза в Благоевград зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той призова за уважение към всеки един кандидат на предстоящия президентски вот, защото обществото се нуждае от смислен политически дебат и хората нямат нужда от клевети и противопоставяне. По думите му бъдещият държавен глава трябва да бъде главнокомандващ българската армия и в същото време медиатор, който да успокоява вътрешното политическо напрежение.

„Смятате ли, че канцлерът Ангела Меркел се справя зле?", с този риторичен въпрос зам-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори в Благоевград на питане жена или мъж ще е кандидатът на партията за президент. „От всичко, което казах дотук, аз смятам, че жена по-приляга да бъде кандидат за президент. Виждате, че всички мъже лидери на европейските държави се срещат с нея и има равнопоставеност. Отнасям се с уважение и респект към българските дами, още повече че вкъщи съм малцинство и винаги се съобразявам с мнозинството", допълни с усмивка той.

Цветанов увери, че ГЕРБ има ясен кандидат за президент. Той ще бъде разпознаваем, достатъчно познат на обществеността и на международните ни партньори. Цветан Цветанов е на обиколка в Пиринския край, за да стегне партийните редици за предстоящата изборна надпревара.

Той прогнозира, че ГЕРБ ще спечели президентските избори още на първи тур с убедителен резултат, а ако все пак има балотаж, то разликата ще бъде голяма в полза на ГЕРБ.

Коментари

Задължително поле