Питбул нападна възрастната жена в монтанско село

Оставено без надзор домашно куче се нахвърли върху пенсионерка в село недалеч от Монтана и я контузи тежко. Жената едва е спасила живота си от разяреното животно и е настанена в болницата в Лом. Случаят се изяснява от полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал във вторник около обед в село Дългоделци. 77-годишната Ангелина В., която пристигнала преди дни от София в родния си дом, излязла из селото по работа, но на улицата срещу нея се задало голямо куче. Животното изглеждало агресивно, хвърлило се към възрастната жена, която успяла само да се обърне с гръб към него, но то я блъснало и повалило на земята.

„Беше кошмар. Кучето се опитваше да скочи върху мен и да ме захапе, целеше се в главата ми… Добре, че имах чадър в ръката и почнах да го размахвам”, разказа ужасената още пенсионерка. Докато се бранела от звяра, жената викала за помощ, притекли се хора, прогонили кучето и извикали линейка. Възрастната жена е била транспортирали в болницата в Лом, където установили, че има средна телесна повреда - счупване на шийката на лявата тазобедрена става. Предстои й операция и поставяне на имплант.

„Не знам дали ще мога отново да проходя… Дойдохме със съпруга ми да прекараме хубаво лято в родното си село, а ме осакатиха и едва не загубих живота си!”, оплаква се Ангелина В.

Полицаите бързо открили кучето, нападнало жената - питбул, собственост на Величка Е. /31 г./ от Дългоделци. Кучето е прибрано от собственичката, взети са незабавни мерки за обезопасяване на района и недопускане на нови инциденти, заявиха от полицията. Работата за установяване причините за произшествието и документиране на случая продължава Районното управление в Лом, допълниха от дирекцията на МВР. Според местни жители обаче кучето нападнало бабата отдавна се разхожда на свобода из селото и застрашава местните жители.

„Сигнализирали сме и кмета, и собственичката за проблема, но мерки не се вземат. Страх ни е, че може да има и нови нападения и някой да пострада по-тежко”, споделят жители на Дългоделци.

Коментари

Задължително поле