Картофите имат много полезни качества Съдържат витамин С и важни за здравето фибри

Катастрофа ограничава движението по магистрала „Тракия“ в посока София

Еманюел Макрон: Търговското напрежение е в ущърб на всички

Министър Банов иска оставката на директорката на Националното музикално училище

Ердоган: Турция ще защитава правата си в Източното Средиземноморие, въпреки заплахите на Запада

Борис Джонсън ще лобира пред Тръмп за Джордж Озбърн като директор на МВФ

Нови горски пожари обхванаха различни части на Гърция

Космическият апарат „Чандраян-2” изпрати снимка на Луната (СНИМКИ)

Фотошоп издънки пълнят Instagram Български звезди прекалиха с ретуш на свои снимки това лято

Премиерът Борисов: Потвърденият кредитен рейтинг на България е поредната висока оценка за реформите у нас

Момче подкара колата на майка си в Германия, летя със 180 км/час

Туск: ЕС е готов да помогне финансово на Бразилия за гасенето на пожарите

Юрген Клоп – един голям треньор, който не мисли за пари Мениджърът на Ливърпул вече е в залата на славата на клуба

Мъж наръга жена си с нож след скандал

Голям пожар в близост до автокъщи във Варна Осем коли на пожарната се борят за овладяване на пламъците

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Държавата ще подпомогне малките фирми като подробно ще бъдат описани всички административни изисквания за стартиране на бизнес и за осъществяване на определени търговски дейности. Това предвижда Националната програма за реформи (НПР), която вчера беше изпратена от Министерството на финансите в Брюксел. Липсата на достъпна информация за прилагането на определени регулаторни режими поражда прекомерна административна тежест за малките и средните фирми, пише в НПР. Затова се предвижда да бъдат определени 70 от най-често употребяваните и 30 от най-сложните регулаторни режими, насочени към малките фирми, за които няма информация или наличните инструкции са твърде сложни. Ще бъдат направени опростени описания на тези 100 регулаторни режима като например за започване на бизнес, придобиване на търговска собственост, стартиране на производство, търговия с храни и напитки и др. Това ще бъде от полза на всички, които искат да развиват свой бизнес. В подкрепа на бизнеса ще бъдат и парите от ЕС. Предвижда се през 2018 г. да бъдат обявени 54 процедури за набиране на проекти на стойност 1,452 млрд. лв.

В областта на данъчната политика, ще продължи изпълнението на мерките, насочени срещу сенчестата икономика. Усилията ще бъдат насочени срещу разплащанията в брой, укриването на продажби и отчитане на продажби на занижени цени (напр. недвижими имоти на данъчна оценка), извършване на нерегистрирани дейности или на недеклариран труд. През 2018 г. ще се проведе четвъртата част от образователната програма “Влез в час с данъците” на НАП. Основната й цел е да повиши данъчната осведоменост на младите. За целта се създават и публикуват данъчни онлайн видео уроци на специализиран данъчен портал (www.vlezvchas.bg). Над 100 учители, обучени от НАП, ще се срещнат с ученици на възраст между 14 и 18 години.

Предвижда се и въвеждане на електронни обществени поръчки. Вече е възложена обществена поръчка за 6,999 млн. лв. за разработване и поддръжка на единна национална електронна уеб-базирана платформа: ЦАИС “Електронни обществени поръчки”. До октомври 2018 г. трябва да стартира първият етап от платформата за електронно подаване на оферти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.