Пияница преби до смърт жена си след сцена на ревност

Атанас Георгиев трепереше през цялото време в съда. Той призна, че е удрял жена си, след като тя отрекла да има друг.

Атанас Георгиев е осъждан 5 пъти досега

58-годишният Атанас Георгиев, който на 8 срещу 9 август преби до смърт половинката си, ще дочака процеса си зад решетките. Това постанови Варненският окръжен съд, който не уважи молбата на обвиняемия да бъде пуснат от ареста срещу подписка.

До драмата в дома на ул. "Ропотамо" 4 във варненския кв. Аспарухово се стигнало след солиден запой и сцена на ревност, стана ясно в съдебната зала. Атанас живеел там с 51-годишната Йорданка Антонова на семейни начала. Двамата се запознали в социалните мрежи и преди 2 месеца той пристигнал от Пазарджик при варненската си изгора. Нямал постоянна работа, хващал се за ден-два на строителни обекти. Според разследващите двойката редовно употребявала алкохол и често в дома им ставали скандали.

Във фаталната вечер Атанас отново се напил и подхванал люта разправия с жена си. "Няколко пъти я питах има ли друг и като каза не, аз я ударих в лицето. Ударих я 3-4 пъти. Бях груб. Ама сам се обадих на другия ден на 122 и на сестра й. Няма да се укрия, как ще се укрия. И преди съм осъждан и не се крия", каза пред съда Атанас.

В досието му дотук има 5 присъди, предимно за кражби. Последната е от февруари миналата година, когато причинил катастрофа с пострадал. Тогава е бил осъден условно с 3-годишен изпитателен срок, в условията на който е извършил убийството.

Според първоначалното заключение на патолозите Йорданка е удряна многократно с юмруци и има следи от душене. Конкретната причина за смъртта й ще се разбере от окончателния доклад от аутопсията. На заседанието стана ясно, че чак на другата сутрин Атанас е осъзнал, че жена му е мъртва.

В полицията постъпили два сигнала, но не от него, а от дъщеря му и от служители на траурната агенция, извикана да се погрижи за погребението на Йорданка. От прокуратурата съобщиха, че след залавянето на Атанас часове след убийството проба отчела 3,30 промила алкохол в кръвта му.

Служебният му защитник неуспешно опита да убеди съда, че клиентът му, който е много слаб физически, не е бил напълно вменяем по време на зверството. Атанас Георгиев е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин и го грози наказание от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Тъй като престъплението е тежко, а мъжът няма постоянен адрес и работа във Варна, съдът прецени, че той може да извърши друго престъпление или да се укрие, ако е на свобода. Определението на ВОС подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

Задължително поле