Пияният надзирател, който уби дете край Пазарджик, отивал за салата за ракията

Надзирателят от Пазарджишкия затвор Георги Доков, който на 30 август седна зад волана с 1,58 промила и уби 16-годишен велосипедист, отивал да си купи домати. По собствените му думи той изпил една ракия и тръгнал от кв. „Сарая“ към кв. „Ивайло“, за да се снабди със салата.

„Просто така стана“, отговори той на въпроса на съдия Веселин Ганев от Апелативния съд в Пловдив на въпроса защо е пил и е карал. Доков беше закопчан в съдебната зала днес, след като преди седмица Окръжният съд в Пазарджик го пусна на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лв.

Прокурор Божидара Попова настоя да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, защото като надзирател той би трябвало да е представител на закона, а не да го погазва. При това Доков има зад гърба си 9 акта за пътни нарушения, макар за част от глобите да е изтекла давността.

„Случилото се е доказано, Доков не го отрича, но няма опаснаст той да се укрие или да извърши друго престъпление, нарушения на пътя отпреди от 10-12 години не може да бъдат отчетени като лоши характеристични данни“, възрази адвокатът му Кръстьо Кърпаров.

Съдът обаче постанови надзирателят да бъде задържан отново заради голямата количество алкохол в кръвта му. „По думите на свидетелите вие сте криволичили по пътя“, обясни на Доков съдия Ганев.

Коментари

Задължително поле