Пиян водач се заби стълб и избяга

Снимка: Архив

Водач, употребил алкохол, допуснал пътен инцидент и напуснал местопроизшествието, което станало в районана село Петко Каравелово, Община Полски Тръмбеш. Сигнал за инцидента е получен в петък в 20,20 часа. На мястото е изпратен полицейски екип, който установил катастрофиралия лек автомобил „Опел Зафира”. Колата била забита в стоматобетонен стълб, а водачът избягал.

В последствие се оказало, че е 41-годишния Н. С. от Велико Търново. Изпробван е за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,34 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Срещу него е започнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. За допуснатото ПТП и нанесените щети по стълба е започнато досъдебно производство.

В нощта срещу понеделник пък друг пиян шофьор е предизвика пътен инцидент на Присовските завои на южния вход на Велико Търново. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип. По първоначална информация лек автомобил "БМВ", управляван от 36-годишния Я. Д. от Хасково. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, водачът е загубил контрол над колата, излязъл е от пътното платно, ударил се е в крайпътна мантинела и се е преобърнал. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1.41 промила. Я. Д. е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони