Пиян и неправоспособен шофьор, пътувал с още 10 души, бе задържан след неспиране на "Стоп" и полицейска гонка с престрелка

След нощно преследване по пътя между селата Конаре и Паничерево полицейски патрул е задържал шофьор на автомобил, който не спрял на знак "Стоп“, съобщават от Областната дирекция на МВР в Стара Загора, цитирани от БНР.

Преди да се стигне до задържането, полицаите преследвали нарушителя по пътя с включени светлини и звукова сигнализация, а той на няколко пъти се опитал да изблъска колата на патрула извън платното. Един от полицаите стрелял - първо във въздуха, а след това и по гумите на автомобила-беглец.

Собственикът му - неправоспособен мъж на 34 години от Гурково е криминално проявен и осъждан. Заедно с него пътували още шест души от Гурково и четирима жители на сливенското село Баня, двама младежи на 16-годишна възраст били натъпкани в багажника. Освен, че шофирал без книжка, водачът е употребил алкохол преди да седне зад волана. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Един от придружителите му е бил приет в травматологичното отделение на старозагорската университетска болница с огнестрелна рана в крака.

Служителите на МВР също са тествани за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. В Окръжната следствена служба към Окръжна прокуратура - Стара Загора е образувано следствено дело.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право