Пиян мъж нападна и рани с вила полицай в Червен бряг

Снимка: Архив

Пиян мъж нападна и рани полицай с вила в Червен бряг, съобщиха от пресслужбата на ОД на МВР-Плевен.

На 7 септември 2019 година в 00.10 часа в полицията в града е получен сигнал за нарушение на нощна тишина на улица „Ильо войвода" в града. На адреса са изпратени полицейски служители. На място установяват около 25 лица, които са агресивно настроени и повечето от тях в нетрезво състояние.

Незабавно са пренасочени допълнителни полицейски сили от ОДМВР – Плевен. Около 00:30 часа един от нарушителите – 59-годишен, въоръжен с вила, напада служителите на МВР.

Въпреки многократните предупреждения и произведения със стоп патрон изстрел във въздуха от полицейски инспектор 59-годишният не спира атаката, като тръгва с насочена вила и му нанася удар. В следствие на удара полицая получава натъртване и изкълчване на ставата на палец на дясна ръка. Оказана му е медицинска помощ в ЦСМП - Плевен и освободен. В самозащита той е произвел три изстрела със стоп патрони, използвайки служебното си оръжие в посока краката и тялото на нападателя си. 59-годишният е прострелян в двата крака и областта на корема.

Транспортиран е в ЦСМП - Плевен и е настанен в "Хирургично отделение" без опасност за живота. Задържан за 24 часа по Закона за МВР е задържан 35-годишен, участник в инцидента.

При извършения е оглед от местопроизшествието са иззети три метални гилзи с надпис "9 мм tcw makarov" върху всяка от тях и земеделски инструмент - вила с метална работеща част. Уведомени е следовател при ОСО - Плевен, разследващ полицай и прокурор от РП - Червен бряг. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 2,т. 4, във вр. с чл. 130, ал. 2 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

Коментари

Задължително поле