Пиян пациент опря ножица в гърлото на медицинска сестра в Търново

Снимка: Архив

Ръководството на областната болница сезира прокуратурата

Пиян пациент е нападнал медицинска сестра в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Мъжът докопал лекарска ножица и я допрял го гърлото на жената, крещейки: „Ще те убия!”. Потърпевшата се спасила по чудо, тъй като пияният бил заключил всички врати на отделението. На помощ се притекъл дежурният охранител на здравното заведение. Сестрата успяла да натисне паник бутона, органите на реда дошли и отвели нападателя.

Екшънът се разиграл около 5:45 часа в петък. Нападателят бил открит в четвъртък вечерта пиян и неадекватен в района на спирка „Качица” и повикали линейка. Мъжът обаче започнал да буйства в спешното отделение. Отказал да отиде на рентген, да седне в количка и да му направят изследвания. Тогава медиците се обърнали за помощ към полицията. Униформените помогнали да се направят нужните изследвания и върнали пияния в Спешното отделение. Оставили го само за минути сам, но при връщането си медицинската сестра го открила седнал на бюрото. Щом я забелязъл, мъжът грабнал лекарската ножица и я опрял в гърлото и, крещейки, че ще я убие. Жената опитала да избяга от отделението, но неадекватният пациент бил заключил и трите врати. Стигнала до телефона и в паниката си набрала номера на координационния център на звеното. Тогава охранителите на болницата разбили вратата и извели медицинската сестра невредима. Жената е в шок от силната уплаха.

"Сезирахме прокуратурата за нападението. Води се разследване", коментира лаконично директорът на болницата в старата столица д-р Стефан Филев.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право