Пиян се нахвърли с юмруци срещу полицай в болница

Снимка: Архив

Мъж, оказал яростна съпротива и ранил униформен, е задържан в полицейския арест.

Вчера към 18.05 часа в ОДМВР-Плевен бил получен сигнал за шофьор, който управлява лек автомобил след употреба на алкохол. Незабавно към посочения район бил насочен автопатрул, който на място засякъл водача. Нарушителят не само отказал да представи документите си за самоличност, както и да му бъде извършена проба с дрегер за употреба на алкохол, но и започнал да ругае и заплашва служителите на реда, съобщиха от МВР.

При последвалото задържане оказал яростна съпротива, което наложило поставяне на белезници. След установяване на самоличността му, 58-годишният плевенчанин бил транспортиран в спешен кабинет на плевенската болница за даване на кръвна проба.

Възползвайки се от момента на свалянето на белезниците за вземане на кръвна проба и подписване на необходимите медицински документи, мъжът нападнал и нанесъл юмручен удар на единия от униформените, продължил да оказва яростна съпротива при опита да бъде усмирен.

Пострадалият служител е прегледан от екип на спешен кабинет, освидетелстван от съдебен лекар и освободен. За случая е уведомен прокурор от РП-Плевен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право