Пиян уби жена си и плака над трупа й

Близки на жертвата я търсили в неделя, мъжът й не ги пуснал да влязат в къщата

Пенсионер от силистренското село Окорш, община Дулово, бе задържан за 72 ч. и обвинен в убийството на жена си по особено жесток начин.

Сигнал за зверството бил подаден в полицията на 8 януари, а в късния следобед бил задържан извършителят - 69-годишният Джебраим Салиев. Според негови съселяни той имал лошо пиянство и признаци на психично увреждане. По трупа на 67-годишната му съпруга Айшегюл криминалистите открили много наранявания, причинени от остър предмет. Според някои очевидци ставало дума за белези от нож, според други от изгаряния с котлон и удари.

Назначени са експертизи, а на Джебраим е повдигнато обвинение, уточниха от прокуратурата. Оттам ще поискат окръжният съд да наложи постоянен арест на мъжа, тъй като за тежкото престъпление се полагат от 15 г. до доживотен затвор без замяна. Все още не е ясно кога Джебраим е затрил жена си.

В неделя нейни близки се отбили да я видят, но той ги прогонил и не им дал да влязат в дома му, научи “Труд”. В понеделник притеснените роднини отново отишли до семейната къща. Когато влезли, жената лежала по гръб мъртва в една от стаите, а убиецът седял наведен над трупа и плачел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право