Пиян ученик нападна училищен автобус и би шофьора

Снимка: Архив

19-годишен ученик в гимназия в Лом, пиян от сутринта, се нахвърли върху шофьор на училищен автобус, нанесе му побой и строши огледало на колата вчера.

Младежът е бил задържан от полицията и изправен пред съда.

Грозните сцени са се разиграли два пъти в четвъртък сутринта в село Трайково и град Лом. Към 6. 45 часа Петър Б. – шофьор на училищен автобус на общината, спрял на площада в Трайково, за да откара до града учениците от селото. Ученикът Георги Г. обаче бил видимо пиян, залитал и водачът отказал да го качи.

Вбесен, Георги засипал шофьора с псувни и замлатил автобуса. Колата обаче заминала без него. Към 8.30 ч., когато автобусът вече бил в Лом, Георги отново се появил, и се нахвърлил върху шофьора Петър Б. Ученикът напсувал мъжа, започнал да го удря, скъсал му якето, а после с удар строшил предното странично огледало на автобуса.

Минувачите и учениците, станали свидетели на инцидента, били уплашени и възмутени. След като водачът подал сигнал в полицията, униформените открили и задържали нападателя.

Пред съда Георги Г. призна за безобразията си и се оправда с факта, че е бил много пиян. Според свидетели той пил цяла нощ преди да тръгне към училище. Съдът наказа младия гуляйджия със 100 лева глоба за хулиганство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право