Пиян шофьор катастрофира край Сливен

Снимка: Архив

Пиян шофьор се обърна в канавката по пътя от Сливен към близкото село Сотиря и се отърва само с драскотини, съобщиха от полицията.

Пътното произшествие станало около 19 часа на 25 юли. 49-годишният мъж управлявал лек автомобил "Пежо". Изгубил контрол над волана и направил салто с колата си, която заседнала в близка канавка. Наложило се да се намесят служители на Гражданска защита със специализиран автомобил, за да извадят пострадалия. Направената проба на водача отчела 1,91 промила алкохол. Медици са промили драскотините. Пияният бил задържан за 24 часа в полицейския арест, за да изтрезнява. За причиненото пътно произшествие му е съставен административен акт. Полицаи коментираха, че водачът е извадил голям късмет, защото подобни произшествия обикновено приключвали със сериозни последици.

На 25 юли в Сливен е бил задържан и 51-годишен шофьор от с.Копривлен, Благоевградско, който седял зад волана също на лек автомобил "Пежо", след употреба на значително количество алкохол. Пробата отчела 2,1 промила.

И двамата нарушители отиват на съд по бързото производство.

Коментари

Задължително поле