Пиян шофьор прати съпругата си в "Пирогов" в тежко състояние

Снимка: Архив

51-годишна жена е транспортирана тази нощ за „Пирогов” с фрактура на черепа и разкъсна рана на крака при опит да попречи на пияния си съпруг да извади лек автомобил от гараж в Благоевград.

Нелепият инцидент станал в полунощ на ул. „Васил Левски”. Тъй като 40-годишният Б.Б. бил отишъл на кръчма и все още не се прибирал, 51-годишната му съпруга В.Б. и синът й го прибрали с лекия автомобил до дома. Карал синът. Той паркирал колата в гаража и тръгнали да се прибират. Преди да затворят вратата на гаража, пияният мъж не харесал как е паркиран автомобила вътре. Качил се зад волана, за да им покаже как се паркира, разказва БГНЕС.

Знаейки, че е мъртво пиян, съпругата му се опитала да затвори вратата на гаража, за да не излезе. Той обаче с пълна газ на заден ход потеглил, блъскайки вратата на гаража. Тя ударила намиращата се пред нея жена, която паднала назад. Така наранила главата си при удара в плочките, а винкелът на гаражната врата разкъсал крака й.

След направените й изследвания в МБАЛ-Благоевград е установено, че има фрактура на черепа и масивен хематом в мозъка. Над 10 шева пък са направени на разкъсаният й крак. Към 2 часа след полунощ е транспортирана за София и приета в УМБАЛСМ „Пирогов”. Пробата с полевия тест на съпруга й установил 3 промила алкохол в издишвания въздух. След като му е взета и кръвна проба, е задържан за 24 часа в Първо РУП-Благоевград.

Коментари

Задължително поле