Плажният сезон във Варна започва на 24 май

Сянката няма да поскъпва

Плажният сезон във Варна започва на празничния 24 май. От тази дата по вече почистените основно градски ивици ще дежурят спасители и медици, съобщи Андрей Василев, търговски директор на фирмата концесионер "Лазурен бряг 91". За разлика от миналото лято, чадърите няма да са на по-голямо разстояние един от друг, но въпреки инфлацията сянката няма да поскъпва.

"Цената остава 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг. Взехме предвид геополитическата обстановка и обстоятелството, че туристите дават принадена стойност на града ни", мотивира решението Василев. Независимо от войната в Украйна повечето хотелиери смятат, че сезонът ще е по-добър спрямо 2021 г. Такива са и разчетите на общината, която е заложила 2,8 млн. лв. постъпления от туристически данък - с 300 000 лв. повече от миналата година.  

В курортите край Варна плажните медици започват дежурства от 1 юни, съобщи управителят на общинското ДКЦ 1 "Св. Клементина" д-р Иван Иванов. Здравното заведение отново ще осигурява безплатна помощ за летовниците на над 25 охраняеми ивици. Други 31 в региона засега са без стопани. Сред тях са огромният плаж на Камчия и градският в Бяла. Ако не бъдат намерени наематели, се очаква през юли и август държавата традиционно да отпусне средства за осигуряване на спасители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони