Найджъл Фараж иска да участва в преговорите за Брекзит след победата на евровота

Мей заяви, че резултатите на торите на евроизборите са „много разочароващи“

Над 51% от вота в Търговищко е за ДПС

Редят 60 оригинални творби на фестивала на китайската култура в Търново Проявата се организира за първи път

Премиерът инспектира инфраструктурни обекти в Габрово и Севлиево Очаква се обходният път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, да бъде завършен предсрочно

Крайнодясната партия „Лига“ води на изборите в Италия

ГЕРБ бие БСП със 7,91% в Бургаско

Председателят на управляващата партия в Румъния влиза в затвора за корупция

Нинова обяви оставка, но по нова процедура Отива на пряк вътрешен вот за председател на БСП

Свищовска студентка с награда от конкурс на международно туристическо изложение

Масово бягство от затвор в украинския град Одеса

Спипаха над 3,8 кг контрабандно злато в тайник на автобус на МП Капитан Андреево

Шест автомобила горяха в Бургас Пиромани палили наред, търсили возилото на бизнесмен

Над 54% активност в Никола Козлево и 58% за ГЕРБ

Организират гладиаторски игри „Колизеум“ на фестивала на античното наследство в Свищов Петнадесетото издание на "Орел на Дунава" ще се състои от 7 до 9 юни

Пламен Георгиев: През последните две години КОНПИ е отнела имущество за 47 млн. лв.

Новият председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/ Пламен Георгиев съобщи пред БНТ, че през последните две години Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е отнела имущество на стойност 47 милиона лева и това е имущество с реално влезли в сила присъди. В момента комисията е внесла 703 дела на обща стойност като исковете за отнемане са 2 милиарда 767 милиона лева.

„В историята на комисията през предишните години е отнела 109 милиона лева, като реално отнемането е пред последните 5-6 години, защото през първите години комисията се е структурирала, внасяла е искове. За КТБ искът е 2 милиарда лв., като повече от милиард и половина реално е обезпечен, но не само той. Имаме големи искове и срещу други лица, т.нар. олигарси“, каза Георгиев.

Добавената стойност от създаването на този нов орган е, че вече всички антикорупционни органи се обединяват в едно и информацията от различните звена започва да тече пряко и непосредствено, обясни Георгиев. Основен проблем обаче, по думите му, не само в България, но и в Европа е, че отделните служби не си говорят помежду си. Сега вече информацията е буквално на няколко метра разстояние един от друг – от единия директор на едната служба до другия.

Сега се създаде един антикорупционен орган и една цялостна политика – когато се започне да се проверява един случай, той се проверява най-малко за 3 неща – дали има извършено престъпление, подаваме към прокуратурата вече сигнала дали сме събрали за извършено престъпление и оттам нататък те вече поемат случая, обясни Пламен Георгиев.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. ГОСПОДА ИМА ЛЕСНИ И ТОЧНИ МЕТОДИ ЗА ПРОВЕРКА НО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕТЕ В ДАЛЕЧНАТА 1990 ГОДИНА И ОТ ТАМ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ПО ПОДРОБНО РСЛЕДВАНЕ НО ЛИЧНО ПЕРСОНАЛНО ТОЕСТ ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН БЕЗ ИЗКЛ1ЧЕНИЕ ДА ПОПЪЛНИ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ВСИЧКИТЕ СИ ИМУЩЕСТВА НАД 20.000 ЕВРО ТОЕСТ ОТ ТАЗИ БАЗА И НА БАЗА НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ СРЕДНА ЗАПЛАТА ПО ГОДИНИ ДАНЪЧНИ СТАВКИ ДА СЕ НАПРАВИ ИЗЧИСЛЕНИЕ НА ИМУЩЕСТВОТО КОЕТО БИ ПРИДОБИЛ ВСЕКИ ЕДИН АКО Е СПАЗВАЛ ЗАКОНА. СЛЕД КАТО СЕ УСТАНОВИ ЧЕ Е НАД ТАЗИ ЦИФРА А ТОВА МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ВСИЧКО НАД СЕ ОБЛАГА СДАНЪК ЗА КОЙТО СРОКА Е ЕДНА ГОДИНА ЗА ПОГАСЯВАНЕ. ПРОМЯНА НА ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НА БАЗА НА КОЕТО ДА СЕ ПРОМЕНИ ЗАПЛАЩАНЕТО И КОНТРОЛА ПО СПАЗВАНЕТО НА ВСИЧКИ ЗАКОНИ СВЪРЗАНИ С ПРАВОТО НА ТРУД И ПРАВОТО НА ЗАКОНОВО ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ И ДА СЕ СПРЕ ИМИГРАЦИЯТА И ДА СЕ ДАДЕ ОБРАТЕН ТЛАСЪК КРАДЕНИТЕ ПАРИ ДА СЕ ВЪРНАТ КЪМ ХОРА КОЙТО СЪЗДАВАТ БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ ДЕН ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА НЕОБВЪРЗАНИ С МАФИЯТА .

  2. 47 МИЛИОНА СА СМЕШНИ ПАРИ В СРАВНЕНЕИ С МИЛИАРДИТЕ И ТОНОВЕТЕ ЗЛАТО ОКРАДЕНИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ ТАКА ЧЕ НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ ПЕПЕЛ В ОЧИТЕ НА ХОРА КОЙТО СА ВИДЕЛИ КАК СЕ ЗАБОГАТЯВА С ЧЕСТЕН ТРУД МАЛКО ТРУДНИЧКО ОСОБЕННО В БЪЛГАРИЯ ЗА ТОВА ВСЕКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОВЕРЕН ОСОБЕННО ТЕЗИ КОЙТО СА БИЛИ В СТРУКТОРИТЕ НА БКП И ДС НЕ ДА ИМ СЕ ОТНЕМА ДА ИМ СЕ НАМАЛИ ИЛИ ДА СЕ ЗДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ ТОВА КОЕТО СА ОТКРАДНАЛИ ПРЕЗ ТЕЗИ 30 ГОДИН ДАВА ИМ СЕ СРОК ДОБРОВОЛНО ДА ВНЕСАТ ТОВА КОЕТО СА ОТКРАДНАЛИ И АКО СЛЕД ТОАВ СМЕТКАТА ИМ ИЗЛЕЗЕ ФАЛШИВА ИМ СЕ НАЛАГА СТРОГ КОНТРОЛ ДОКАТО СМЕТКИТЕ СЕ ИЗРАВНЯТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА ТОЕСТ РАБОТЯТ НО ВСЕКИ МЕСЕЦ ДАВАТ ОТЧЕТ ТЪЙ КАТО РЕАЛНО СА ПРИДОБИЛИ НЕЩО ДЪРЖАВНО НА БАЗА НА КРАЖБА БИЛО ПО КАКЪВТО И ДА ЕНАЧИН И СТРОГО СПАЗВАНЕ НА ПРАВИЛОТО ЧЕСТНОСТ И КОРЕКТНОСТ КЪМ ДЪРЖАВАТА ПООЩТРЯВАНЕ И ЛЪЖА САНКЦИИ И ТО ГОЛЕМИ ИМА НАЧИНИ САМО ДА ИМА ВОЛЯ КОЕТО СЕ ВИЖАДА ЧЕ НЯМА ВОЛЯ 47 МИЛИОНА ЩЕ ВИ КАЖА САМО ДАВАМ ТРИМА ДЕТО АЗ ЛИЧНО ГИ ПОЗНАВАМ ОТ ТЕЗИ С КУФАРЧЕТАТА ДА ВИДИМ КОЛКО СА ОТКРАДНАЛИ ЗА ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ КАКТО ОТ ДЪРЖАВАТА ТАКА И ОТ ЗАПЛАТИ ОТ ОБИКНОВЕННИЕТ ХОРА. И В ДАВАТА СЛУЧАЯ ИЗВЪРЖВАТ ПЕРСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА ЛЪЖЕЙКИ Я И СРЕЩУ ОБИКНОВЕННИЯТ ЧОВЕК А ТАКИВА МНОГО ЗА ТОАВ САМО ЕДНО НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ВСИЧКИ СЪДЕБНИ ПРОЦЕСИ ОСВЕН АКО НЕ СА ДЪРЖАВНА ТАЙНА ВКЛЮЧИТЕЛНО И ГРАЖДАНСКИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПИСВАТ И ДА СЕ ИЗПРАЩА ОН;АИН ЗАПИС ВЪВ ВИСШИЯТ СЪДЕБН СЪВЕТ И В ДАНС КЪДЕТО ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ И ВСЕКИ ДА МОЖЕ ДА ВИДИ КАКТО ОНАЛЙИ ДАДЕН СЪДЕБЕН ПРОЦЕС ТАКА И ДА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА КОНТРОЛ НАД СЪДЕБНАТА СИТЕМА ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ С ТОВА ЩЕ ВИДИТЕ КАКЪВ ЕФЕКТ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ПЪРВО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ КОРУПЦИЯТА В НАЙ ВАЖНАТА СИТЕМА СЪДЕБНАТА И ПРОЗРАЧНОСТ И КОНТРОЛ НА ОБЩЕСТВЕНО НИВО ЛЕСНО И НЕ Е СКЪПО ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ИЗПОРНСОСТ НА СЪДЕБВНИЕТ ОРГАНИ ЧРЕЗ НАРОДНО ГЛАСУВАНЕ ПРЯКО ВСЕКИ КОЙТО Е ОТСЪДИЛ НЕПРАВИЛНО ИЛИ ПРИЧИНИЛ ВРЕДА ДА ОТГОВАРЯ ЛИЧНО КАКТО ПРЕД ЗАКОНА ТАКА И ФИНАНСОВО САМО ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ВСИЧКИ ПОДКУПНИ ЯАМОВЕ ЯЕ ИЗЧЕЗНАТ САМИ ЩЕ ИЗБЯГАТ САМО ДА СЕ СМЕНИ ОТГОВОРНОСТТА НЕ СИ ОТСЪДИЛ ПРАВИЛНО И ДЪРЖАВАТА Е ОСЪДЕНА НА МЕДУНАРОДНО НИВО ТИ СЕ ОТНЕМА ПЕНЦИЯТА ОТНЕМАТ СИ ПРАВАТА ДА РАБОТИШ В ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ И ПЛАЩАШ ЛИЧНО НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ ДЪРЖАВАТА НЕ Е ДЛЪЖАНА ДА ПРИКРИВА НИКОЙ КОЙТО И НАНАСЯ ЩЕТИ НАПРОТИВ ЛИЧНА ИЛИ ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ И САМО КОНКУРСНО НАЧАЛО С НУЖНИТЕ ЗА ЦЕЛТА ОБРАЗОВАНИЕ И УМЕНИЯ.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.