Пламен Димитров: НОИ има експерти, които могат да установят нередности с болничните

Пламен Димитров

Реагирахме остро за болничните и двата синдиката. Нямаше консултации, но бързо беше оттеглена. Това е нашето несъгласие с тази политика и сме в стачна готовност. Смятаме, че напрежението спадна след изказването на премиера. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров по Канал 3 по темата с болничните.

"Другата седмица няма причина да "изпускаме напрежението”, оттеглянето не значи решение на проблемите. Продължаваме заедно с нашите искания, но няма да протестираме заедно с КТ "Подкрепа". По-другата обаче не се знае", потвърди той.

"В половината държави-членки на ЕС от първия ден на болничните служителят получава пари. Няма изчаквателен период. По-бедните страни нямат такъв период. Другите страни имат, но после плащат доста повече. На 95% са истински болните хора, от тези, които представят болнични", заяви Димитров.

"В понеделник работна група на двата синдиката ще формира нашите искания. Мисля, че е по-добре да има лекар, който да подпомогне бързо процеса на верификация на болничния. Възстановяването на капацитета на НОИ е по-важно. Там има експерти, които могат да установят дали нещо нередно се случва с болничния", сподели лидерът на КНСБ.

Коментари

Задължително поле