Пламен Константинов критикува играта на волейболистите

Снимка FIVB

Селекционерът Пламен Константинов разкритикува играта на волейболистите, които макар и трудно победиха Сърбия с 3:2 (25, -20, 25, -24, 15) на световната лига в Кордоба (Аржентина). В почти спечеления четвърти гейм трикольорите допуснаха поредица от грешки и позволиха на противника да се върне в мача.

Ако искаме да бъдем един от най-добрите отбори, не можем да губим по този начин – заяви Константинов. - Имахме добра разлика, беше ни комфортно, но в този момент трябваше да натиснем до край.“

И в този сблъсък над всички бе Цветан Соколов, който не спираше да тормози противника, заби 26 точки и бе най-резултатен на терена. За сърбите се отличи Ковачевич с 15 т.

Понякога, когато трябва да спечелиш насила, не играеш много добре, но за нас най-важна беше победата – призна Соколов. - Очаквани решаващ мач с Аржентина - отбор, който никога не се предава. Трябва да изпразним главите си от всякакви мисли, да се подготвим и да ги бием пред тяхната публика.“

Сблъсъкът бе в полунощ. Пътят до финалната шестица за нашите минава през задължителна победа дори с 3:2. Преди последния мач тимът ни бе 7-ми.

А Аржентина загря за битката с трикольорите с впечатляващ успех над олимпийския шампион Бразилия с 3:1 пред 13 000 зрители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт