Пламен Константинов: Най-добрите са в състава за световното

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че в момента за световното първенство се готвят най-добрите налични български волейболисти.

След триседмичен лагер на високопланинската база Белмекен, "лъвовете" се завърнаха в София за двустранна игра, а подготовката им ще продължи във Варна, където са и първите мачове от груповата фаза на Мондиала.

"Момчетата работиха здраво на Белмекен. Но един такъв лагер е тежък за тях, сигурно и изнервящ, и имат нужда да си починат малко психологически, не само физически. Виждате, че Скримов е възстановен. Ники Николов е добре. Той си има някакви хронични болежки, но няма драма. Теди Тодоров горе-долу го вдигнахме. При него големия проблем е кръста, дали ще издържи, но засега е повече вътре в отбора, отколкото вън. За Дани Милушев знаете ситуацията, че нямаше как да го чакаме на Белмекен, но сега ще го видим как е във Варна все пак. Имаме го като идея, но да видим в какво състояние. За Георги Братоев е ясно. Розалин Пенчев почувства умора в краката и той имаше да свърши малко специфична работа за него и затова го оставихме да почива, но няма някакви травми. В общи линии това, което е най-доброто според мен в момента, е тук", заяви Константинов, цитиран от БТВ.

Той разкри, че в момента възпитаниците му чувстват умора и се оплакват от мускулни проблеми, но се надява за старта на шампионата на 9 септември, всички да са възстановени.

Под въпрос е участието на Боян Йорданов на световното първенство, като до дни ще стане ясно състоянието му.

“Играчите са понатоварени и имат някои мускулни проблеми. Да кажем, че само Боян чакаме да видим как е ситуацията, пак е мускулно. Надявам се да е само някакво разтежение, да не е повече", каза още Константинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт