Пламен Констастинов след 3:2 над „кариоките“ във Варна: Да биеш Бразилия и на табла е престижно

Мъжкият национален отбор получи огромна доза самочувствие след успеха с 3:2 (22, -19, 15, -18, 12) над Бразилия в последния мач от варненския турнир от Лигата на нациите. Така „лъвовете“ вече имат 5 победи и 7 загуби, което ги поставя на 12-ото място в класирането преди последния уикенд.

„Бразилия и на табла да ги биеш е престижно – заяви селекционерът Пламен Константинов. - Такъв успех винаги дава самочувствие. Отборът ни е с много промени и има нужда да се настрои, да играе заедно и да започне отборна игра. Жалко че няма да запазим до края този състав, но не искам да потроша по-опитните състезатели.“

Този уикенд е турнирът в Иран, където България ще мери сили с Германия, Южна Корея и домакините. От състава отпадат контузените Георги Братоев и Тодор Скримов, а на тяхно място ще пътуват Добромир Димитров и Димитър Маринков. Капитанът Виктор Йосифов ще отстъпи мястото си на Илия Петков, а вместо либерото Теодор Салпаров в тима влиза Петър Каракашев.

Розалин Пенчев беше с основен принос за победата в тайбрека срещу Бразилия. След мача стана ясно, че посрещачът продължава кариерата си именно в Страната на кафето – в „СЕСК“ (Рио де Жанейро).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт