На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Пламен Узунов: МВР ще осигури прозрачност при провеждането на процедури за обществени поръчки

Снимка: МВР, Пламен Узунов присъства при откриването на процедура за обществена поръчка по фонд „Вътрешна сигурност"

Ръководството на МВР ще осигури публичност и прозрачност при откриването и провеждането  на процедури за обществени поръчки. “Днес съм тук, за да гарантирам пред вас, че тези принципи ще се спазват безпрекословно”, заяви вътрешният министър Пламен Узунов.Той присъства при откриването на процедура за обществена поръчка по фонд „Вътрешна сигурност“, съобщават от МВР.

Вътрешният министър уточни, че с  решение на Министерския съвет от 2 ноември 2016 година се възлага на МВР да организира, координира и разходва средства, като финансирането е осигурено в периода 30.09.2016 до 30.09.2017 г. В периода от 19 януари до 25 януари тази  година са обявени първите девет поръчки при ускорени срокове. Предстои обявяването на още 22 обществени поръчки.

По думите на Узунов основният проблем е липсата на време за провеждане на процедурите, избор на изпълнител по тях и усвояване на средствата в резултат на изпълнен договор до 30 септември тази година.

Вътрешният министър Пламен Узунов подчерта, че усилията на екипа му ще бъдат насочени към това, в рамките на предвиденото от закона и в условията на обществено гарантирана публичност да бъдат усвоени в максимална степенен предоставените европейски средства.

Има забавяне при обявяването на обществените поръчки, свързани с охраната на границата със средствата, отпуснати за целта от Европейския съюз. Това съобщи служебният вътрешен министър Пламен Узунов.

Вътрешният министър коментира и проблема са бежанския поток. Той е категоричен, че към момента няма сериозен мигрантски натиск към страната ни:

“Действително можем да твърдим, че нямаме такива сериозни темпове на миграционен натиск. Маршрутите са анализирани и съответно са пренасочени необходимите полицейски сили. Много са условията, които влияят върху бежанският натиск. Една от причините може да бъде и самото време. Ние сме взели необходимите мерки, така че да се справим с проблема, каза министърът на вътрешните работни Пламен Узунов.”

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.