Кога лекарят дава на жената хапчета да отрови съпруга си

Пентагонът разследвал сигнали за НЛО в продължение на години

Референдум за добива на природен газ в община Генерал Тошево

Учини от БАН ще протестират по време на европредседателството

Депутат и евродепутат дадоха рамо на превозвачите на кръгла маса в Симитли

Британците биха отхвърлили Брекзит, ако допитването беше сега

Хиляди мюсюлмани протестират в Джакарта срещу решението на Тръмп за Ерусалим

Пазаруване от дивана Новите „купони“ са ваучерите

С една трета по-малко са мигрантите в Германия в сравнение с 2016 г.

Съдят австралиец заради оръжейни сделки със Северна Корея

Временно е ограничено движението по „Тракия“ заради аварирал камион

Най-малко петима души са загинали в Чили вследствие на силни дъждове

Тереза Мей: Брекзит позволява да се възползваме от възможностите, които предлага света извън ЕС

Жълт код за обилни валежи в 4 области

Двама души са загинали след сблъсък на товарен влак и автобус в Мексико

Пламен Узунов: МВР ще осигури прозрачност при провеждането на процедури за обществени поръчки

Снимка: МВР, Пламен Узунов присъства при откриването на процедура за обществена поръчка по фонд „Вътрешна сигурност"

Ръководството на МВР ще осигури публичност и прозрачност при откриването и провеждането  на процедури за обществени поръчки. „Днес съм тук, за да гарантирам пред вас, че тези принципи ще се спазват безпрекословно“, заяви вътрешният министър Пламен Узунов.Той присъства при откриването на процедура за обществена поръчка по фонд „Вътрешна сигурност“, съобщават от МВР.

Вътрешният министър уточни, че с  решение на Министерския съвет от 2 ноември 2016 година се възлага на МВР да организира, координира и разходва средства, като финансирането е осигурено в периода 30.09.2016 до 30.09.2017 г. В периода от 19 януари до 25 януари тази  година са обявени първите девет поръчки при ускорени срокове. Предстои обявяването на още 22 обществени поръчки.

По думите на Узунов основният проблем е липсата на време за провеждане на процедурите, избор на изпълнител по тях и усвояване на средствата в резултат на изпълнен договор до 30 септември тази година.

Вътрешният министър Пламен Узунов подчерта, че усилията на екипа му ще бъдат насочени към това, в рамките на предвиденото от закона и в условията на обществено гарантирана публичност да бъдат усвоени в максимална степенен предоставените европейски средства.

Има забавяне при обявяването на обществените поръчки, свързани с охраната на границата със средствата, отпуснати за целта от Европейския съюз. Това съобщи служебният вътрешен министър Пламен Узунов.

Вътрешният министър коментира и проблема са бежанския поток. Той е категоричен, че към момента няма сериозен мигрантски натиск към страната ни:

„Действително можем да твърдим, че нямаме такива сериозни темпове на миграционен натиск. Маршрутите са анализирани и съответно са пренасочени необходимите полицейски сили. Много са условията, които влияят върху бежанският натиск. Една от причините може да бъде и самото време. Ние сме взели необходимите мерки, така че да се справим с проблема, каза министърът на вътрешните работни Пламен Узунов.“

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.