Пламен Узунов: Чиновници със средно образование в МВР получават повече от униформените на терен

Снимка: МВР/Архив

С направените реформи в системата на МВР хора със средно образование, които работят в администрацията ще получават повече пари от тези, които работят на терен. Това каза служебният вътрешен министър Пламен Узунов по БТВ.

Той посочи, че ръководството на вътрешното министерство ще се опита ще се опита да обезщети тези служители, които патрулират, охраняват границата или работят в оперативно издирвателни дейности с промени в подзаконовата нормативна база.

По думите на Узунов в системата на МВР има 15-18 % недокомплектоване. „Това означава, че е намален съставът с около 5000 души“, уточни той.

Министърът коментира също изграждането на оградното съоръжение по границата с Турция. 12 км от оградата по границата в Хасковска област трябва да бъдат завършени към 31 май, а 15 км в Бургаска ще започнат да се строят, когато климатичните условия позволяват. Надявам се два месеца след като започне изграждането, съобъжението да бъде завършено.

Както жертвата, така и извършителите на убийството край Самоков снощи са чужди граждани, каза служебният вътрешен министър по повод инцидента, при който снощи бяха задържани двама мъже, изхвърлили труп от колата си. Всички са израелски граждани.

Жертвата е 26-годишен мъж. По тялото му са открити следи от охлузвания и кръвонасядания. Установено е, че мъжете са влезли у нас 48 часа преди престъплението.

По обяснението на министъра вчера около 18:25 ч. на тел 112 е получен сигнал от граждани, че двама души изнасят от автомобил лице в безпомощно състояние. По-късно е потвърдено, че става дума за труп.

Проведения са заградителни мероприятия. Двете издирвани лица опитали да избягат и да осуетят проверката и задържането си. Срещу тях е употребена сила, но не се е стигнало до стрелба.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. „вътрешното министерство ще се опита ще се опита“, “ съобъжението да бъде завършено“ , „Срещу тях е употребена сила, но не се е стигнало до стрелба.“ Силата се пробужда.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.