Пламна автобус с израелски туристи

Почетният консул в Бургас: Като чух за запален автобус, и аз се стреснах

Автобус с израелски туристи пламна в движение. Инцидентът станал след квартал "Сарафово", в посока към Слънчев бряг. Туристите били настанени в хотел "Платинум" в комплекса. В понеделник те решили да си направят екскурзия и да отидат на шопинг в един от бургаските молове. На връщане към курорта, автолусът се подпалил.

snimka2

Огънят тръгнал от двигателната част на превозното средство по време на движение, съобщиха от ОД на МВР. Шофьорът успял да реагира светкавично, отбил встрани и с помощта на служители на РУП-Поморие успели да евакуират пътниците. Автобусът се връщал към Слънчев бряг, където отседнали еврейските туристи.

При инцидента е изгоряла само двигателната част на автобуса, няма пострадали пътници, уточни Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР в морския град.

Туристите са превозени с друг рейс в хотел "Платинум". Пламналият автобус бил на фирма "Мега транс"

"Такъв ни бил късметът. Вчера самолетът ни закъсня на летището "Бен Гурион", днес се случи това", казали израелските туристи пред почетния консул на Държавата Израел в Бургас Орлин Мандов. Той веднага отишъл да ги види, но те били напълно спокойни. Обяснили, че първо усетили мирис на изгоряло, и веднага извикали на шофьора.

"Отначало като чух за запален автобус, и аз се стреснах", каза Мандов пред "Труд". Съвсем скоро, на 18 юли, се навършват 6 години от атентата на летището в Сарафово, при който бомба бе взривена от терорист в автобус с туристи и 5 израелци бяха убити, заедно с българския шофьор Мустафа Кьосов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България