Пламна депото за гуми в Шумен

Снимки: Авторът

Депото за предаване на стари автомобилни гуми се запали в Шумен във вторник след 13 часа. Площадката е до стадион "П.Волов" на бул."С.Велики", гъст дим се разнесе над целия град. На мястото са струпани хиляди гуми, поне 1/6 от тях са пламнали по неизвестен начин. Инцидентът събра три пожарни коли, патрулки, кметът на града Любомир Христов също дойде на мястото със заместниците си. Човешка небрежност или умисъл е причина да пламнат гумите, коментираха присъстващи.

Според шефа на Регионалната служба по пожарна безопасност гл. комисар Иван Иванов тепърва експертизи ще покажат причината за пожара. Неговите служители успяха да овладеят стихията за около 40 минути. Фадрома започна разчистване. Всички гуми ще бъдат преместени, но преди това една по една ще се обливат с пяна от огнеборците, за да не остане тлееща гума и да се предизвика нов пожар, поясни Иванов за "Труд".

Общината има договор от 3 г. с фирма за предаване на гумите, които се трупат на обширното място. Гражданите могат да ги носят в определени месеци. Наскоро дружеството е започнало да изнася гумите.

Коментари

Задължително поле