Пламна локомотивът на бързия влак София- Бургас

Локомотивът на бързия влак София-Бургас е пламнал на жп гарата в Долно Езерово в 21:40 часа снощи. За щастие пострадали няма.

Две пожарни са пристигнали на мястото и гасят локомотива. Електричеството в района е спряно, за да бъдат потушени пламъците безопасно.

Служителите във влака незабавно са извели всички пътници от композицията, като в нито един момент не е съществувала предпоставка да пострадат хора. В пътническата композиция са пътували 70 човека, за които е осигурен превоз с автобуси, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

В 21:37 ч. при транзитно преминаване през гара Долно езерово на бързия влак № 8613 от София за Бургас машинистите забелязват силен дим под коша на локомотива (тяговия трансформатор). Локомотивният персонал незабавно предприема спиране на композицията в гарата, сигнализират спешния телефон 112 и използват наличните пожарогасители. Екипи на Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали своевременно и в момента на място два противопожарни автомобила обливат локомотива, посочват от БДЖ.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България