Планетите сочат край на македонизма

Сигурна съм, че не малко български астролози ще ни натрапват прозренията си за обречеността на договора, заради деня и часът на подписването, но нека бъдем великодушни спрямо тяхното отрицание. То не бива да плаши, защото е безпочвено. Фактът, че всичко около подписването мина като по вода, въпреки че друго се очакваше, би трябвало да подсети любопитните, че при предварителна астрологична подготовка и план, там където е било възможно, опасността от потенциални проблеми щеше да промени датата. Затова трудното стана лесно, но още много и трудно предстои в следващите поне десет години.

2017-08-01.inddДоговорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Бивша югославска република Македония беше подписан на 1 август 2017 година в Скопие, от министър-председателите на двете държави – Бойко Борисов и Зоран Заев. Този договор постави началото на края на македонизма – садистичната утопия отнела живота на десетки хиляди и променила живота на стотици хиляди българи, сред които и на близките ми по майчина линия, изселени заради отказа си да се пишат македонци.

Денят 1.8.2017 година. Носител на ново начало. Общата вибрация обещава успех в начинанието, но предупреждава, че след подписването на договора прибързаните думи и действия от двете страни са забранени. Всяко следващо действие трябва да се обмисля и двустранно обсъжда.

Слънцето в Лъв и асцедентът в Скорпион в часа на подписването подчертават решителността на двамата премиери не само да постигнат успех, но и да го задържат. Сериозното им и желано отношение към този договор, въпреки че не е лишен от рисковани моменти, както и от провокации от страна на опонентите, ще бъде причина да спазват поетите задължения.

Съвпадът Слънце - Марс предупреждава, че трудностите, водещи до забавяне при осъществяване на точките по договора могат да дойдат от нежеланието на граждани на Македония да надмогнат егото си и да продължат да робуват на емоцията, разпалвана до фанатизъм.

Квадратурата на Луната със Северния лунен възел в този ден налага, искаме или не, осъзнаване на положителната и негативната карма трупана през последните десетилетия. Да благодарим на Съдбата, която не допусна кръвопролития във вторник, деня на Марс, който засилва агресията на мнозина с по-нестабилна психика, податливи на влияние или платени.

Положението на Меркурий помага на двамата премиери бързо да взимат правилни крайни решения и тези характеристики ще следват от 1 август 2017-а в бъдеще всяка крачка на двете държави по изпълнение на подписаните договорености. Меркурий им помага да не се впечатляват от противопоставянето на реда, който ще наложат, защото той е в обща полза, но трябва време тя да бъде осъзната.

Венера в Рак изисква от Борисов, но повече от Заев всичко, което се прави от упълномощените лица да бъде с търпение, без емоционални декларации, без прибързаност. Премиерът Заев има нелеката задача да си наложи търпение, а също и да не реагира с агресия, въпреки че умее да се владее... но когато вижда, че е в правото си е готов на крайности в поведението.

Положението на Марс в Лъв в часа на подписване на договора е повече от отлично, защото налага яснота в целите и действията. И двамата премиери са отговорни, няма да допуснат намеса в решенията си и опит да им се разпорежда коя посока да поемат, особено ако тези опити са основани на фанатизъм и умишлено противопоставяне.

Присъствието на Юпитер във Везни гарантира успешното ново начало в двустранните отношения. И от двете страни се изисква да анализират провокациите и преди всичко хората, внезапно изплували отникъде, които ще искат да се включат в работата по договора. Аспекта казва, че трудно ще бъдат разпознати злонамерените къртици, особено от македонска страна.

Секстилът Юпитер - Сатурн дарява съдбовна подкрепа, особено важна след като между България и Македония започва изчистване на негативната карма и не лека кармична разплата за всичко изживяно в предходния век.

Негативен аспект е квадратурата Юпитер – Плутон, която ни предупреждава, че мнозина македонски граждани ще искат да извлекат полза от договора, чрез получаване на българско гражданство.

Ретроградният Сатурн ни помага да осъзнаем мястото си в този живот, знанията и интелекта си и да не се опитваме да навлизаме в чужда територия, за която не сме готови. Ще си спестим удари от неприятели и ще избегнем опасността от изолация заради липса на толерантност към чуждите знания. Не вреди с нищо на отношенията между двете държави, напротив, помага!

Ретроградността на Нептун е повече от позитивна, защото стимулира осъзнаването и изчистването на кармичните грешки, натрупани в минали прераждания или от този живот. България и Македония, две части от едно цяло, имат да чистят обща карма, а Нептун им носи настояща и бъдеща полза.

Ретроградния Плутон помага да променим обкръжението си и да отдалечим хората, с които нямаме допирни точки или липсва взаимна търпимост. Отново е в полза на междудържавните отношения, защото ще блокира действията на противниците на договора. Ще помага и за хармонизиране на междуличностните отношения.

 

Бойко Борисов

Характерна за него е променливостта, но и стремежът към сигурност, надеждност и безопасност. Притежава чувствителност и емоционалност, затова е зависим от настроението си и от това на околните, а нерядко действа подвластен на емоцията. На моменти общуването с него е трудно, до невъзможно, но този факт не му пречи да е всеотдаен и отговорен, да обича родината си и да работи в нейна полза. Обвързаността му с традициите и миналото е силна. Задачата му е да се откъсне от оковите на миналото, което няма как да промени. Може само да извлече необходимите знания и поуки.

Премиерът Борисов подписа договора с Македония в личен месец на емоции, но и на желание да е носител на новото в развитието на отношенията между двете държави, заради личната си година на ново начало, ден на ново начало, без прибързаност, заради обмисленото и взето предварително решение за датата на подписването. Добър избор за него и за България!

 

Зоран Заев

Предприемчив, упорит и настойчив – тези качества уж личат от пръв поглед, но всъщност са само фасада. В действителност заради влиянието на Везните не е така уверен и независим, какъвто му се иска да бъде. Дарен е със сили, но и с прибързаност, повече от обичайната за Везни. Чаровен и учтив е, но най-малката несправедливост, заради неговия асцедент, е в състояние да го извади от равновесие и да го доведе до състояние на ярост. Веднага се впуска в защита на засегнатите. Партньорството с България е добре дошло за него, защото договореното между двете държави отговаря на неговите мечти, морал и житейска философия.

Стреми се към закрила над всички, към близките се, към държавата, към народа си. Не винаги намира късата пътека към осъществяване на благородните си планове, но борбата му винаги се увенчава с успешен край.

Притежава достатъчно интелект и сила на ума, умение да концентрира усилията си върху една точно определена цел и да я следва докато я постигне. Идеално прикрива чувствата си, но въпреки това привлича хората към себе си и буди доверие у тях, докато се превърне в незаменим. Ето това ще бъде осъзнато от народа на Македония, дори и от най-агресивните му опоненти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп