Генералният директор на ЮНЕСКО идва в България

Балъков се разделя с „Етър” с емоционално обръщение към феновете

Партиите си надписват сметката по закон Държавните субсидии са постоянно завишавани над определения размер още от 2002 г.

Стоичков дари Албер II с албум и екип

Данъци за отдаване на апартамент и кола на туристи

За 24 пъти бяха връчени отличията „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство

Маршал Халифа Хафтар отказа предложение за примирие в Либия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 май 2019

Събират три месеца оферти за АЕЦ „Белене” (обзор) Интерес има от компании от Китай, Франция и Русия

Вижте документалния филм на Би Би Си за отвлечените деца от норвежката служба за закрила на детето „Барневерн“ (видео със субтитри)

137 млн. лв. кредити дръпнали студенти Теглят средно по 9584 лв., cумите се отпускат само за обучение у нас

Пазачи с бухалки 2 часа удряли крадла (обзор)

Търновски ученици дариха препис на Паисиевата история на Регионалната библиотека

Планински спасители свалиха от Троянския балкан турист с опасност за живота

Планински спасители откриха и помогнаха на изгубен турист в района на Беклемето. Акцията е проведена след като на 17 декември 2018 г. в 19.55 часа в денонощния пост на ПСС е подаден сигнал за изгубен човек, тръгнал в тази посока от заслон Орлово гнездо, съобщават от БЧК.

Незабавно планинските спасители от ПСС Ловеч организират акция и група от петима души тръгват към предполагаемото място на инцидента. Още три отряда – от Сопот, Троян и Карлово, са в непрекъсната готовност да подкрепят при нужда спасителната акция.

При достигане до Беклемето планинските спасители установяват, че атмосферните условия са изключително тежки гъста мъгла и много ниски температури. Изгубеният е открит в 22.40 часа крайно изтощен и с опасност за живота.

Само благодарение на изключително професионалната, навременна и точна работа на планинските спасители от отряд Ловеч животът на пострадалия е спасен.

Ръководството на БЧК изказва благодарност на планинските спасители от отряд Ловеч за успешната спасителна акция, както и на отрядите в Сопот, Троян и Карлово за готовността да подкрепят колегите си при необходимост.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.