Пласьори на дрога влизат в затвора

Двама разпространители на дрога от Шумен влизат в затвора с ефективни присъди след сключено споразумение с окръжната прокуратура. Състав на окръжния съд в града е одобрил Васил Иванов/34г./, който има 29 осъждания до момента, да търпи наказание 4 г. и 11 месеца. Съучастникът му Владимир Георгиев/25г./, който също е рецидивист, е осъден на 2 г. и 2 месеца при първоначално строг режим, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Двамата са част от петчленна група, разбита при акция на шуменската полиция през февруари т.г. Тихомир Делев и Траян Илиев също признали вина за държане и разпространение на различни високорискови наркотични вещества на обща стойност 1 967 лева. Делев е осъден на 1 г. и 10 месеца, а Илиев на 1,6 г. лишаване от свобода, като и при двамата това е с 4-годишен изпитателен срок. Петият съучастник Свилен Дончев-Костура ще плати глоба от 1000 лева.

Споразумението е окончателно.

Както "Труд" писа, в края на февруари полицаите разбиха групата, държала значителен дял от пазара на наркотици в областта. Операцията стартира с акция на входа на шуменската болница, където беше засечен автомобил „Опел Астра“ и бяха арестувани Васил, Владимир и Свилен. При обиск бяха иззети 30 грама канабис, хапчета „екстази“ и плик с 30 грама бяло прахообразно вещество. Във Васил била намерена и голяма сума пари. Той бил наел апартамент, ползван като депо за наркотици. Когато полицаите атакували входа на блока, през тераса полетял пакет с дрога. „Скъпият боклук“ съдържал 100 гр. амфетамин.

Групата действала няколко месеца. Имали твърди цени и доза амфетамин се предлагала за 20 лв., стана ясно при разпит на свидетели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право