Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Платете ни 50 на сто от дължимите милиони, останалите няма да ги търсим

Сливенската фирма „Бул-гейт“ ЕООД настоява за споразумение с общината по повод извършено от нея, но неплатено от общината строителство на обекти – съобщиха от администрацията. Проточилата се с години съдебна сага има вероятност да приключи с неочакван край.

Фирмата води 5 търговски дела срещу общината за 5,5 млн. лева и лихви, които към момента са за над 1,7 млн. лева. В постъпилото писмено предложение „Бул-гейт“ заявява, че е готова да оттегли всички свои претенции, ако общината признае, че дължи 50 на сто от размера на главницата. А от своя страна тя да поеме ангажимент да изплати признатите претенции или половината от общо дължимата сума на равни месечни вноски за период от 2 години, считано от 1 януари 2020 година. „Става дума за обекти, изпълнени в периода 2008-2010 година при управлението на кмета Йордан Лечков – Националната художествена гимназия, зала „Младост“, градина „Детски рай 1″, Домашният социален патронаж. Извършени са саниране, вътрешни ремонти, а за домашния патронаж е доставено оборудване“ – поясни Мартин Стефанов, управител на „Бул-гейт“.

Предложението е било входирано в администрацията в началото на април. Кметът Стефан Радев го внесе за разглеждане на предстоящото заседание на общинския съвет, но ден преди заседанието го оттегли. „Това не означава, че има отказ от споразумение с „Бул-гейт“. Кметът го оттегли, за да може да предостави на общинските съветници поисканата по-подробна информация. Предложението е много добро, още една глътка въздух за общинските финанси“ – коментира председателят на местния парламент Димитър Митев. Местната управа е ползвала услугите на адвокатски кантори и специалисти в строителния бранш по повод искането за споразумение – допълни той. Освен това, опасенията на администрацията били, че, ако делата продължат по обичайния ред, те няма да приключат с „кой знае какъв резултат за общината“.

Очакванията са, че представителите на управляващата ГЕРБ ще подкрепят споразумението. Все още не е известно мнението на опозицията от БСП и на останалите 8 политически сили и коалиции в общинския съвет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.