„Парцелгейт” се развихри в Полша Премиерът си купил имот на шесторно по-ниска цена

След градушката в Горна Оряховица кметът свика кризисния щаб Градоначалникът е разпоредил незабавна проверка на щетите

Атанас Скатов се завърна от Хималаите

Министър Захариева: Германия счита България за важен партньор и за много силна проевропейска държава

Серенай Саръкая и Керем Бурсин се разделиха

КФН: Изплащането на 10 лева обезщетение на наследници на загиналите в катастрофа край Своге е противозаконно

Народът му отпуска края – харчи за курорт, техника и ремонти Увеличаваме разходите си по-бързо от останалите европейци

ЦСКА не се предава, титлата между Разград и „Армията“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 май 2019

Ники Лауда – Майсторът на резките завои

Мей предлага на депутатите да гласуват ново споразумение за Брекзит

Платете ни 50 на сто от дължимите милиони, останалите няма да ги търсим

Сливенската фирма „Бул-гейт“ ЕООД настоява за споразумение с общината по повод извършено от нея, но неплатено от общината строителство на обекти – съобщиха от администрацията. Проточилата се с години съдебна сага има вероятност да приключи с неочакван край.

Фирмата води 5 търговски дела срещу общината за 5,5 млн. лева и лихви, които към момента са за над 1,7 млн. лева. В постъпилото писмено предложение „Бул-гейт“ заявява, че е готова да оттегли всички свои претенции, ако общината признае, че дължи 50 на сто от размера на главницата. А от своя страна тя да поеме ангажимент да изплати признатите претенции или половината от общо дължимата сума на равни месечни вноски за период от 2 години, считано от 1 януари 2020 година. „Става дума за обекти, изпълнени в периода 2008-2010 година при управлението на кмета Йордан Лечков – Националната художествена гимназия, зала „Младост“, градина „Детски рай 1″, Домашният социален патронаж. Извършени са саниране, вътрешни ремонти, а за домашния патронаж е доставено оборудване“ – поясни Мартин Стефанов, управител на „Бул-гейт“.

Предложението е било входирано в администрацията в началото на април. Кметът Стефан Радев го внесе за разглеждане на предстоящото заседание на общинския съвет, но ден преди заседанието го оттегли. „Това не означава, че има отказ от споразумение с „Бул-гейт“. Кметът го оттегли, за да може да предостави на общинските съветници поисканата по-подробна информация. Предложението е много добро, още една глътка въздух за общинските финанси“ – коментира председателят на местния парламент Димитър Митев. Местната управа е ползвала услугите на адвокатски кантори и специалисти в строителния бранш по повод искането за споразумение – допълни той. Освен това, опасенията на администрацията били, че, ако делата продължат по обичайния ред, те няма да приключат с „кой знае какъв резултат за общината“.

Очакванията са, че представителите на управляващата ГЕРБ ще подкрепят споразумението. Все още не е известно мнението на опозицията от БСП и на останалите 8 политически сили и коалиции в общинския съвет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.