Любимите рецепти на Марина Цветанова Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Още една жертва на коронавируса у нас

Соломон Паси: Първото нещо, което можеше да бъде направено, беше да се въведат общоевропейски правила

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Плашат търговците в центъра на Пловдив с глоби до 4000 лв. за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Екипи на Общинския инспекторат, дирекция „Екология и управление на отпадъците“ и ОП „Чистота“ в Пловдив предприеха интензивни съвместни проверки дали големите търговски обекти, ресторанти и вериги за бързо хранене в центъра на града под тепетата спазват правилата за изхвърляне на отпадъци.

„С влизане в сила на Закона за управление на отпадъците (ЗУО) от 1 януари 2013 г. се въведе изискване за разделно събиране на образуваните отпадъци от всички търговски обекти, производствени, стопански и административни сгради на територията на страната, както и задължителното предаване на тези отпадъци на лица, притежаващи документ по чл.35 от същия закон. Целта на проверките, които извършваме, е да установим как на практика се спазват изискванията на закона и Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив“, коментира Василка Чопкова, шеф на дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

„Тъй като в района на Главната улица няма възможност за разполагане на цветни контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки, за да улесним търговските обекти в изпълнение на задълженията им и да се гарантира приятна обстановка на жителите и гостите на града, създадохме специална организация за събирането и извозването на разделно събраните отпадъци от обекти в района на улиците „Княз Александър Първи“, „Отец Паисий“, „Христо Г. Данов”, „Йоаким Груев“, „Железарска”, „Криволак” и прилежащите им улици“, допълни директорът на „Чистота“ Иван Стоянов.

За обектите на ул. „Отец Паисий”, която е успоредна на Главната, е определено да изнасят отпадъците си единствено от 10:00 до 10:30 ч., а в квартал „Капана” и на ул. „Христо Г. Данов“ – от 9:45 до 10:15 часа, като отпадъците от хартиени, картонени и пластмасови опаковки следва да бъдат с минимализиран обем. През останалото време на денонощието е забранено изхвърлянето на отпадъци от опаковки, хартия, картон и пластмаса в сивите контейнери за битови отпадъци, както и извън тях. Забранено е изхвърлянето на масово разпространени отпадъци, обозначени с маркировка за разделно събиране, в контейнери за смесени битови отпадъци, когато е създадена система за разделното им събиране.

„При констатирани нарушения се съставят протоколи с предписания и срокове. Ако последващият контрол установи неизпълнение, се налага акт за административно нарушение. За физически лица глобата е от 300 до 1000 лв., а за едноличен търговец или юридическо лице санкцията е в размер от 1400 до 4000 лв.”, уточни Ангел Славов, директор на Общинския инспекторат, известен още под тепетата като Общинското ФБР.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.