Влаковете в Германия спряха заради стачка

Тереза Мей отмени гласуването на споразумението за Брекзит

Столичната пожарна провежда тактическо учение тази вечер

Пожар пламна в кооперация в Благоевград, две жени са пострадали

Наш рефер в групите на Шампионска лига

Иванчева към Ваклин: Я подгответе е’но дарение (СТЕНОГРАМИ ОТ СРС) "С Ваклин на три по седемдесет и пет", казва подсъдимата за подкуп бивша кметица на "Младост" на посредника Дюлгеров

Ученици от Горна Оряховица се запознаха с най-новите технологии в медицината

Марая Кери пусна палаво коледно видео

Божинов: Биляна ме направи мъж

Поскъпва двойно разходката в зоопарка на Варна Входът за най-малките остава безплатен

Движението по магистрала „Тракия“ при 89 км в посока София е само в активната лента

„отГОворните“ дариха дрехи на три социални центъра

Не футбол, а война

Депутатът от БСП Явор Божанков: Отклоняването на трасето на АМ „Русе-Велико Търново“ на 40 км е предателство към общини Горна Оряховица и Лясковец

Клиентите на А1 вече могат да заплащат покупки от App Store и iTunes с месечната си фактура

Плащаме най-високите банкови такси Банките ни взимат между 30 и 60 лева, за да преведем 10 евро в друга държава от ЕС

Нов регламент сваля налозите от догодина

България е държавата от Европейския съюз с най-високи банкови такси за трансгранични преводи. В момента българските потребители трябва да платят на българските банки такса между 30 и 60 лв., за да преведат 10 евро в друга държава от Европейския съюз. Това показва изследване на Делойт. Еврокомисията предлага промени в правилата, които ще изравнят международните преводи в евро и тези, които се правят от друга европейска валута към евро и обратното. Това означава, че банковите такси трябва да са в размер на няколко евроцента или нулеви.

В момента в Европа има две категории потребители на платежни услуги. Тези в еврозоната, за които преводите в евро са много ниски или ги няма, и тези в страните извън еврозоната, които плащат доста високи такси. Тези такси са най-високи в България, посочва в доклад евродепутатът Ева Майдел, която е докладчик в ресорната комисия по парични и икономически въпроси.

В доклада се предлага още засилване на регулацията при плащане с карта или теглене на пари от банкомат в чужбина. Потребителите да имат повече информация при какъв курс се обменят парите им и да имат право на избор, ако има различни възможности за превалутиране.

Докладът беше приет положително от повечето политически групи в Европейския парламента. Предстоят преговори по поправки на други евродепутати и гласуване на финалния текст от Европейския парламент през ноември. Очаква се, след решение на Европейския парламент през ноември, регламентът да влезе в сила през първата половина на 2019.

С предложенията ще се постигне еднакво третиране на всички европейски граждани и бизнеси, което ще доведе до почти 1 милиард евро спестявания на европейците на година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Не са само банковите такси. Цените на стоките и услугите са най-високи в България. Във всички страни около нея цените са много по-ниски. В Турция-до 8 пъти. Бългерията нещастна и ограбена е с най-ниските доходи на населението и с най-високите цени.

  2. Така е ….в тази държава се чува само гласа на една персона „..ние такова…“ „ние онакова…“ Вижте колко сме велики. Ония дремльовци от БНБ са едни послушковци и нищо повече….
    За това – ТЕГЛЕТЕ СИ ПАРИТЕ- обръщайте ги в каквото се сетите и НИКАКВИ ЗАЕМИ НЕ ТЕГЛЕТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Който има възможност – незабавно да напуска тази кочина

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.