Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Новодомци от Бургас плащат такса за обслужване на общите части

Между 50 и 60 лева месечно варира таксата за обслужване на общите части за собственици на новозакупени апартаменти.  са принуждавани да плащат такса за обслужване на общите части. С този разход се е сдобило без да иска  всяко от близо 130-тте семейства, които живеят в нов блок в бургаския комплекс „Изгрев“.

За случая алармира общественият посредник Тодор Стамболиев в ефира на БНР. Хората, закупили си имоти в новия блок до църквата „Св. Анастасий“ в кв. „Изгрев“ са подписали предварителен договор, в който са упоменати основните характеристики на апартамента. Когато си изплащат вноските и отиват при нотариус, научават, че трябва да плащат и на фирма, която да поддържа общите части, разказва Стамболиев:

„Едновременно с подписване на самия нотариален акт, се предоставя един договор за управление и поддръжка, който виждат за първи път. Този договор е подписан между инвеститора и друго дружество, в което той има сто процента участие.

Това е допустимо, само ако комплексът е от затворен път, какъвто конкретният не е, смята омбудсманът. Договорът обаче е регистриран от Агенцията по вписванията.

Таня Димчева е една от потърпевшите, тя сключва предварителен договор с фирмата инвеститор през 2015 година. В него не е записано, че става въпрос за комплекс от затворен тип и никой не я питал дали иска да плаща подобни суми всеки месец:

„Това, което получаваме е охрана на сградата, което не е поискано от нас. Има камери – 20 или 25, влиза поддръжката на сградата с охрана и с плащане на ток и асансьор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.