Плевнелиев, депутати и кметове – гости на училището в Рибново

Президентът Росен Пленвелиев /2012-2017/  и председателят на фондация "Българска памет" д-р Милен Врабевски дадоха пълна подкрепа на проекта за разширяване на училището в село Рибново.

Плевнелиев, депутати и кметове –гости на училището в Рибново

В учебното заведение, в което учат 500 деца, гости бяха  депутати от всички политически партии, представители на партийни централи, кметове на общини и местни управници. И всички обещаха помощ за реализиране на най-голямата мечта на директора на СУ "Йордан Йовков" - Манчо Джуркин - изграждане на допълнителна учебна сграда с класни стаи и спортна инфраструктура.

Школският директор представи на гостите вече изработеният проект за ново училище. Всички заедно обсъдиха идеята за бъдещото строителство.

След официалната част политиците обядваха  в столовата на училището.

На школската трапеза седнаха Милен Врабевски, Росен Плевнелиев, Манчо Джуркин, депутатите Димитър Гамишев, Богдан Боцев, Елхан Кълков, Асим Адемов, Минка Капитанова, лидерът на ГЕРБ в Гърмен Верхад Ислямов, кметове на населени места.

По-късно председателят на фондация "Българска памет" д-р Милен Врабевски отпътува за село Осиково, където ще направи дарение на местната църква и на местната джамия.

Изграждането на ново учебно заведение в най-голямото гърменско село е наложително, тъй като настоящото школо се оказва тясно и едва побира всичките ученици.

„Имаме 500 ученици в 22 паралелки, а само 13 класни стаи. Училището ни е хубаво, но сградата е малка, няма въздух и достатъчно пространство за децата. Отделно от това имаме 70 души колектив”, коментира директорът на СУ „Йордан Йовков” Манчо Джуркин.

Новата сграда, която ще е с 12 класни стаи, ще се върже с топла връзка с настоящата.

 

Коментари

Задължително поле