Какво е да си Кавалер на музата?

Почина дете, изоставено в пловдивска болница

Зам.-министър Николай Павлов: Младежите са най-ценният ресурс на България

Румънският министър на правосъдието се оттегля

Иван Гешев: Зад Иванчева стоят интереси на отломки от СДС и бивш правосъден министър

Чавушоглу: Турция взима предвид притесненията на НАТО за С-400

Вицепрезидентът Йотова: Време е да кажем какво не ни харесва в ЕС Над 100 деца получиха награди от конкурс за Велики Преслав под патронажа на вицепрезидента

Състоянието на Бил Гейтс отново надхвърли 100 милрд. долара

Отлриха завишена радиоактивност на минералната вода в Невестино

Дончо Атанасов е подал оставка от ръководството на АПИ

Подписка за мъж, причинил смърт на пътя, докато обжалва 17-годишна присъда

Дерменджиев отговори на Любо Пенев

Земеделският министър: Проектите за плодове и зеленчуци са за близо 900 млн. лв.

МВнР: Над 70 български автомобила са платили завишени пътни такси в Турция

Отварят в понеделник офертите за новите кораби на флота

Плевнелиев, депутати и кметове – гости на училището в Рибново

Президентът Росен Пленвелиев /2012-2017/  и председателят на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски дадоха пълна подкрепа на проекта за разширяване на училището в село Рибново.

Плевнелиев, депутати и кметове –гости на училището в Рибново

В учебното заведение, в което учат 500 деца, гости бяха  депутати от всички политически партии, представители на партийни централи, кметове на общини и местни управници. И всички обещаха помощ за реализиране на най-голямата мечта на директора на СУ „Йордан Йовков“ – Манчо Джуркин – изграждане на допълнителна учебна сграда с класни стаи и спортна инфраструктура.

Школският директор представи на гостите вече изработеният проект за ново училище. Всички заедно обсъдиха идеята за бъдещото строителство.
След официалната част политиците обядваха  в столовата на училището.

На школската трапеза седнаха Милен Врабевски, Росен Плевнелиев, Манчо Джуркин, депутатите Димитър Гамишев, Богдан Боцев, Елхан Кълков, Асим Адемов, Минка Капитанова, лидерът на ГЕРБ в Гърмен Верхад Ислямов, кметове на населени места.

По-късно председателят на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски отпътува за село Осиково, където ще направи дарение на местната църква и на местната джамия.

Изграждането на ново учебно заведение в най-голямото гърменско село е наложително, тъй като настоящото школо се оказва тясно и едва побира всичките ученици.

„Имаме 500 ученици в 22 паралелки, а само 13 класни стаи. Училището ни е хубаво, но сградата е малка, няма въздух и достатъчно пространство за децата. Отделно от това имаме 70 души колектив”, коментира директорът на СУ „Йордан Йовков” Манчо Джуркин.

Новата сграда, която ще е с 12 класни стаи, ще се върже с топла връзка с настоящата.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Въх, „ЧЕХЛЬО“ пък к’во прай там??? Ша учи децата на мушенгии ли? Или ще им обяснява, „че от турското робство са ни освободили молдовци, финландци, украинци И ДРУГИ“?????? ОТВРАТ!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.