Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Плевнелиев: Не съм съгласен правосъдната система да бъде сведена до дебата „Две каки“

Не съм съгласен българската правосъдна система да бъде сведена до дебата „Две каки“, които си говорят. По същия начин не съм съгласен за начина, по който се правят правителствата в България да бъде сведен до „Двама батковци“, които си говорят. Това каза пред журналисти в Благоевград президентът Росен Плевнелиев по повод квалификацията, че е бил един от неуспешните министри предложени от кръга „Капитал“.

„Ако това е така с “двете каки” и с “двамата батковци”, то това означава, че задкулисието в България тотално е победило. Не съм част от това задкулисие и никога не съм бил, затова е добре министър – председателят на България да си припомни, че през 2008 година аз бях обявен за „Инвеститор на годината“ в България, че аз бях един от топ мениджъри на България, че аз бях член на борда на директорите на американската камара, на немската камара, на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ), че бях един от двигателите на много кризисни конференции през 2009 година, затова как да намерим решение в най-тежката криза“, каза още Плевнелиев.

Той обясни, че начина по-който той е влезнал в политиката и се е политизирал е бил свързан с това, че тройната коалиция по това време не е давала никакви отговори. „Добре е също така министър – председателя на България да си припомни, че аз бях един от членовете на икономическия екип на ПП ГЕРБ през 2009 година, когато си разменяхме стотици е-майли с Влади Горанов, които аз пазя и със Дянков по темата ГЕРБ има решение. Но не това е най-важното. “Не бива дебатът, още повече в светлината на идващите президентски избори, да бъде принизяван до това кой с кого говори или с кого си е говорил в миналото“, добави държавният глава, цитиран от “Фокус”.

Росен Плевнелиев подчерта, че той не е част от тези разговори и те не го интересуват. „Ако аз бях посочен от някого, аз щях да бъда зависим от някого, ако аз бях зависим от някого това щеше да проличи при създаването най-малко на двете служебни правителства, които са създадени с изразявана на ясни ценности, които са създадени след дебати кой е най-точния за този пост, така че да помогне на България в най-трудния момент“, коментира Плевнелиев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Възхитен съм и съм безкрайно щастлИФТ, че имаме такъв левент за президент и върховен главнокомандуващ!!! Абе, прав е г-н ПлEVNелиев, дето разправя, че е преродена ирландска пастирка!!!! Само се питам тази пастирка колко ли “дащна” е била??? И още – я кажете има ли друг такъв левент и мъжкар – българин, дето да го изтипосат на предизборния билборд на Хилъри Клинтън????? Макар, че някои разправят, че Хилъри била лесбийка, ама аз не им вярвам!!! Ама и какъв топ-серсемин се изяви в Аржентина, а????

  2. Ах, как обичам пиленца, киснати в белина, телешко, натъпкано с антибиотици и хормони и генномодифицирани плодове, зеленчуци, пшеница, боб и леща!!!!!

Отговорете