Плевнелиев: Радан Кънев е лъжец

"Най-малкото, което мога да кажа е, че Радан Кънев ме излъга“, заявява президентът (в периода 2012 -2017) Росен Плевнелиев.

Според него като лидер на ДСБ Кънев е изказал неистината, че Плевнелиев ще бъде кандидат на десницата на президенския вот през есента на 2016 година.

„Проведохме разговор, че съм разговарял с Обама, с Меркел и че ще информирам и отговорните български политически фактори, за да знаят, какво има в главата на държавния глава (за предстоящия тогава вот за президент – б.а.). Няколко дни след този разговор той (Кънев – б.а.) изтропа предложението, което за мен беше изненадващо, защото не беше част от какъвто и да е разговор с него, че аз бих могъл да бъда кандидат за президент на ДСБ и съответно на Реформатоския блок. Бях бесен от това, което се случи. Веднага вдигнах телефона и се обадих на премиера Борисов, и на Цветан Цветанов, и на Радан Кънев. Кънев го извиках на разговори и го питах защо го правят това нещо. Ако искате да се кандидатирам за нов мандат, сигурният начин да не успея и да бъда провален е точно вие да издигнете моята кандидатура“, обяснява Плевнелиев пред телевизия BiT.

Коментари

Задължително поле