Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Плевнелиев свиква извънреден КСНС за политическата криза, след това връчва мандатите за нов кабинет

Запазвам си правото веднага след това да свикам извънреден Консултативен съвет по национална сигурност, на който всички заедно – политическите партии и законодателната и изпълнителната власт, да можем да се обединим около пътя, по който да излезем от политическата криза, в която се намираме. Чак след това ще стартира и конституционната процедура за връчване на мандати. Това каза Плевнелиев по време на консултациите си с лидер на ПП ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов, предаде „Фокус“.

„От вчера сме в политическа криза. Консултациите ще продължат през тази и през следващата седмица. Утре продължаваме с БСП. През цялата следваща седмица продължаваме съответно с всички останали шест парламентарно представени политически сили. Като държавен глава през последните две години с голямо задоволство, и не веднъж, имах възможност да посоча, ще продължа да го правя и пред народа, парламента, и пред всички, да посоча задоволството си, че в един много труден момент от историята на България, след едни не леки избори за 43-то НС, именно ръководството на ГЕРБ поехте отговорността за съставяне на правителство в един труден момент“, заяви Плевнелиев.

По думите му за тези две години резултатите са видими. Той посочи, че икономиката е тръгнала силно напред, а от макрофинансова гледна точка държавата се стабилизира по един изключително впечатляващ начин, безработицата е достигнала рекордно ниски нива и са стартирани милиардни проекти за модернизация.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Кризата не е политическа, тя е икономическа, защото бойко с айдуците си ограбиха държавата, оставят след себе си народа гладен с празни джобове, празни хладилници и празни стомаси. 40% от децата напускали училище заради бедност. Да каже бойко къде са тези 20 милиарда, които изтеглиха за две години? Ясно е, че той и айдуците му ги откраднаха, но да се самосезира дебелата свиня цаца и да видим малко справедливост в тези ширини.

Отговорете