Плевнелиев свиква извънреден КСНС за политическата криза, след това връчва мандатите за нов кабинет

Запазвам си правото веднага след това да свикам извънреден Консултативен съвет по национална сигурност, на който всички заедно - политическите партии и законодателната и изпълнителната власт, да можем да се обединим около пътя, по който да излезем от политическата криза, в която се намираме. Чак след това ще стартира и конституционната процедура за връчване на мандати. Това каза Плевнелиев по време на консултациите си с лидер на ПП ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов, предаде „Фокус“.

„От вчера сме в политическа криза. Консултациите ще продължат през тази и през следващата седмица. Утре продължаваме с БСП. През цялата следваща седмица продължаваме съответно с всички останали шест парламентарно представени политически сили. Като държавен глава през последните две години с голямо задоволство, и не веднъж, имах възможност да посоча, ще продължа да го правя и пред народа, парламента, и пред всички, да посоча задоволството си, че в един много труден момент от историята на България, след едни не леки избори за 43-то НС, именно ръководството на ГЕРБ поехте отговорността за съставяне на правителство в един труден момент“, заяви Плевнелиев.

По думите му за тези две години резултатите са видими. Той посочи, че икономиката е тръгнала силно напред, а от макрофинансова гледна точка държавата се стабилизира по един изключително впечатляващ начин, безработицата е достигнала рекордно ниски нива и са стартирани милиардни проекти за модернизация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика