Плевнелиев се обяви "За" ТПТИ с Канада

Надявам се ЕС да се обедини около подкрепа за Всеобхватното икономическо търговско споразумение с Канада (CETA), посочва президентът на Р България Росен Плевнелиев в публикация в профила на Президентството в социалната мрежа Twitter във връзка с позицията си по Споразумението за свободна търговия ЕС-Канада (CETA).

"Подкрепата за Споразумението ЕС-Канада е шанс да покажем, че Европа може да взема далновидни решения, в интерес на единството на евроатлантическата общност", посочва Плевнелиев.

"В ситуация на непредсказуемост след референдума за Brexit СЕТА може да бъде пример за установяване на справедливи и честни правила за свободна търговия. Европейските лидери да покажат единство и да надмогнат националните си политически сметки в името на една модерна система на икономическо и търговско сътрудничество", се казва още в публикацията.

"СЕТА е повече от залог за отношенията ЕС-Канада - споразумението е основа на икономическия просперитет на демократичната общност от двете страни на океана в условията на глобална конкуренция", казва в заключение Росен Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България