Плевнелиев: Трябва да направим всичко възможно това НС да продължи своята работа

Трябва да направим всичко възможно това НС да продължи своята работа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в началото на консултациите си с представителите на ПП АБВ, предаде „Фокус“.

На срещата с държавния глава присъстват зам.-председателят на партията Румен Петков и зам.-председателите на ПГ на АБВ Мариана Тодорова и Михо Михов.

„За нас е чест да ви приветстваме на тези консултации. Целта е ясна – Конституцията вменява на държавния глава задължението да проведе консултации преди началото на връчването на мандатите за търсене на възможност за формиране на ново правителство в рамките на 43-то НС.

Дебатираме по три големи теми – едната е има ли възможност в рамките на 43-то НС за сформиране на ново правителство, устойчива формула за намиране на начин НС да продължи своята работа като излъчи работещо правителство. Втората тема е, ако това не е възможно, тогава каква би била подходящата дата за избори или период, в който би следвало да се проведат изборите за ново НС. Третата голяма тема е какво още има да свърши парламентът, докато бъде разпуснат“, заяви президентът. Той посочи, че за него първата тема е най-важна.

„Искам да ви уверя, че ще положа всички усилия, и това е моето категорично убеждение, че трябва да направим всичко възможно това НС да продължи своята работа“, каза още Росен Плевнелиев.

Президентът Росен Плевнелиев започна консултации с парламентарните групи в 43-то Народно събрание след гласуваната оставка на правителството с министър-председател Бойко Борисов. След консултациите си с АБВ, държавният глава ще проведе среща с представители на парламентарната група на АТАКА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика