Възстановена е работата на граничните пунктове Те останаха затворени близо час

В Турция са издадени заповеди за арести на 170 военни

Делио Роси претърпя операция

Верижна катастрофа със 7 коли и багер задръсти булевард във Варна (СНИМКА)

Фонтани и шевици край Съдебната плата в Шумен

Moщностите на АЕЦ „Белене“ ще „натоварят“ енергийната ни система

Валидираха пощенска марка “София – Европейска столица на спорта 2018” (СНИМКИ)

Габриела Козарева е новият шеф на агенцията за насърчаване на малките и средните предприяти

Сп. “Икономист”: Възможни са огромни последици в случай на размяна на територии на Балканите

Срив в информационна система затвори всички гранични пунктове

Софиянци предадоха 4500 стари гуми Акцията на Столичен инспекторат продължава в район "Сердика"

Осъдиха иракчанин, опитал да премине незаконно границата в камион с играчки

Полицията хвана “муле” на телефонни измамници в София

Верижна катастрофа с шест автомобила при тунела на „Люлин”

Откриха мъртъв шефа на южнокорейския регулатор на пазарите за криптовалути

Пловдивската Драма иска да превърне гребния канал в театрална сцена

Ръководството на Драматичния театър в Пловдив си е поставило амбициозната цел да се сдобие и със сцена на открито и то не къде да е, а …във водите на гребния канал в града под тепетата.

“Идеята за плаваща сцена е на нашия директор Кръстю Кръстев, а за финансиране ще разчитаме на общинската фондация “Пловдив 2019″, където кандидатстваме по отворената програма от апликационната книга, с която градът ни спечели надпреварата за Европейска столица на културата през 2019 г.”, разкри Деница Димитрова, зам.-директорът на Пловдивската Драма.

Общата площ на понтоните, които ще бъдат ситуарани пред трибуните на Кулата на гребния канал, е 180 квадратни метра. Плаващата сцена ще е изградена от 12 модула и освен за театрални постановки ще може да се използва и за най-различни концерти от началото на април до средата на октомври.

“Освен това сцената ще може да се разглобява бързо, за да не пречи на провеждането на тренировъчния процес на гребците, кануистите и каякарите и провеждането на различни състезания по водни спортове на гребния канал. Изработването на платформата “Трансформиране” и 12-те модула ще струва между 200 и 250 хиляди лева. Освен това ще са нужни средства и за осветление и озвучаване на театралните спектакли. Дори сме набелязали темата на първото театрално представление, което ще подготвим за новата плаваща сцена – то ще е свързано с митове и легенди, посветени на водата”, допълни Деница Димитрова.

Кметът на Пловдив Иван Тотев е останал силно впечатлен от идеята на Драматичния театър за плаваща сцена и спектакли на вода, но за да бъде реализирана тя, градската управа под тепетата и общинска фондация “Пловдив 2019” трябва да си получи час по-скоро държавното финансиране в размер на 10 млн.лв. за 2015, 2016 и 2017 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Пловдивската Драма иска да превърне гребния канал в театрална сцена………….. А гребният канал да го преместят на сцената ………….. Потъваме………Бавно…………

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.